Reclame in games

thumbnail

Er zijn al lang zijn berichten dat het wellens heel voordelig kan zijn reclame in games te stoppen. Dit kan voor de uitgevers/ontwikkelaars veel geld opleveren waardoor mogelijk de prijs van de games wat omlaag kan. EA maakte onlangs bekend twee games in ontwikkeling te hebben die reclame zal bevatten. Wat er precies met deze reclame bedoeld wordt is nog niet bekend. Willen we op EG wel reclame in games zien?

De een was voor de ander tegen. Maar het kwam er toch vooral op neer dat het er vanaf hangt welke vorm van reclame er in een game komt. Op het forum dacht een enkeling aan reclamefilmpjes tijdens de game, iets wat door de meeste werd afgekeurd. Persoonlijk lijkt het me ook totaal niet in games passen. Je wilt gewoon niet dat een game onderbroken wordt. Zeker niet als je bijvoorbeeld aan het online gamen bent, al zal dat laatste waarschijnlijk niet snel gebeuren.

Een andere vorm van reclame in games zouden producten of bijvoorbeeld posters kunnen zijn. Weebl kwam met een volgende reactie over deze vorm van reclame: Neem nou bijvoorbeeld een spel als Max Payne, als daar en ‘tussenfilmpje’ in zit waarin een personage een blikje coca cola drinkt, dan vind ik dat alleen maar een realistisch effect aan het spel geven. Herinner je nog die blikjesautomaten in de gangetjes van Max Payne? Of daar nou merk X of coca-cola op staat, dat zal me een worst wezen! Maar wanneer producenten het gaan overdrijven en de reclame gewoon niet bij het genre of niet bij de situatie past, laat het dan weg!

Z@3 Redrum kwam daarop met de volgende reactie: Dat is inderdaad een goed punt. Dat zou mij ook niet echt hinderen, het is eerder realistisch zoals je aangeeft. Verder is het natuurlijk niet zo dat de makers kunnen zeggen, eey Pepsi, wij maken drinkmachines in onze game, wil jij ons sponsoren? Ik denk dat het toch eerder van de andere kant moet komen wat dat betreft. Maar als ze zoiets mogelijk maken heb ik er geen problemen mee. Laat je jouw main character in de laatste scène nog zijn haren wassen met Andrelon, is het effect des te leuker

Ik heb toch het gevoel dat deze vorm van reclame eigenlijk in heel veel games niet past. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een game als Oblivon, dan hoef je geen merken uit deze tijd tegen te komen. En dit geld voor behoorlijk wat games die uitkomen. Ben het er wel mee eens dat dit bij sommige games dan weer voor meer realiteit kan zorgen.

Baas kwam ook met een vorm van reclame in zijn reactie: Nog een deel van reclame: stel dat er nou advertenties op de verpakking zouden komen? wat zouden jullie daarvan vinden? Ik zou het ook niet echt fijn vinden, maar zo lang het op de achter kant blijft valt er nog mee te leven. Van andere kant wil ik een reclameloze achterkant zien die een goede indruk van de game geeft.

Het hele punt met reclame in games is eigenlijk dat het van de ene kant niet echt uitmaakt omdat het bevoorbeeld voor meer realiteit kan zorgen, maar van de andere kant kan het ook voor veel ergenis gaan zorgen. Niet alleen in games waar bijvoorbeeld een coca cola blikje niet thuis hoort, maar ook als je kijkt naar andere vormen van reclame in games. Bovendien weten reclame maatschappijen vaak de meest irritante vormen van reclame te bedenken om op te vallen. En ja, ik denk eigenlijk ook niet dat de prijs veel omlaag zou gaan…

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box