PS5-controller patent wijst op WiFi transceiver

thumbnail

Sony heeft een patent in 2019 aangevraagd voor een controller met zowel een bluetooth transceiver als een WiFi transceiver. Via de PS Lifestyle lezen we dat het patent pas later deze week is gepubliceerd door Sony. De controller zou daarmee het input signaal bepaalde prioriteit kunnen geven door gebruik te maken van WiFi-netwerktechnologie. Daarmee kan latency (vertraging) voorkomen worden, iets wat vooral voor multiplayer games zeer belangrijk is. Gezien de toenemende vraag voor dergelijke technologie lijkt Sony hier gehoor aan te willen geven. Sony heeft nog niet bekend gemaakt dat de technologie ook op korte termijn geïntroduceerd zal worden voor de PS5-controller.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  patkick
  Lid
  182
  19 dagen geleden

  Ik neem aan dat ze dan wifi op 5 ghz willen gebruiken? Want wifi op 2.4 ghz en bluetooth werken op dezelfde 2.4 ghz frequentie.

  Blijf het maar raar vinden dat je draadloze controllers in een competitieve omgeving wilt. Bedraad is toch beste keuze voor minder storing en beste latency.

  patkick
  Lid
  182
  18 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Ik hoop niet dat ze dan Dynamic Frequency Selection kanalen gebruiken voor 5 Ghz Wifi, want radar en alarmsystemen krijgen voorrang op die kanalen. Maar dat zijn over het algemeen de hogere frequentie 5 Ghz kanalen. Alles onder kanaal 52 heeft daar geen last van.

  (Dit is voor in Nederland, geen idee, hoe ze het in andere landen doen)


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x