Pokemon Evoluties aangekondigd voor 25 jarig jubileum

thumbnail

Vandaag heeft The Pokémon Company International ‘Pokémon Evoluties’ aangekondigd. Deze nieuwe animatieserie van acht afleveringen verschijnt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het wereldwijde entertainmentmerk. De vandaag uitgebrachte trailer van ‘Pokémon Evoluties’ kan hier bekeken worden.

De serie neemt fans mee op een tocht door alle bekende regio’s van de Pokémon-wereld die in de populaire hoofdserie videospellen sinds de lancering ervan 25 jaar geleden verkend zijn. In de loop van 2021 heeft The Pokémon Company International fans uitgenodigd voor een retrospectieve tocht naar deze regio’s en de Pokémon die hierin oorspronkelijk ontdekt zijn. Net als het retrospectief begint de serie in de regio Galar, de meest recente regio in de nieuwste videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield, en eindigt in de regio Kanto, die oorspronkelijk verkend werd in Pokémon Red en Pokémon Green, de eerste spellen van het merk uit 1996. In elke aflevering staat een andere regio centraal. Dat gebeurt in omgekeerde chronologische volgorde van hun introductie in de spellen: Galar, Alola, Kalos, Unova, Sinnoh, Hoenn, Johto en Kanto. In elke aflevering worden bekende verhalen uit de Pokémon-overlevering vanuit een nieuw perspectief verteld.

“De serie ‘Pokémon Evoluties’ is zowel een nieuwe animatieserie van het merk als een dankjewel aan de miljoenen fans over de gehele wereld die deze tocht de afgelopen 25 jaar samen met ons gemaakt hebben”, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Elke regio vormde een maatstaf voor nieuwe generaties Pokémon Trainers bij de expansie van het merk. Met ‘Pokémon Evoluties’ wilden we een eerbetoon brengen aan deze erfenis en tegelijkertijd iets innovatiefs en moderns creëren. Het is een nieuw avontuur en vertrouwd ineen. En dat de laatste aflevering van ‘Pokémon Evoluties’ zich in Kanto afspeelt, geeft aan dat we onze jubileumvieringen af willen sluiten op de plek waar het 25 jaar geleden voor Pokémon allemaal begon.”

‘Pokémon Evoluties’ is een productie van The Pokémon Company International in samenwerking met OLM Studios. De afleveringen van de serie gaan wereldwijd exclusief in première op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon op de volgende datums:

 • Donderdag 9 september:              ‘De kampioen’, dat zich afspeelt in de regio Galar
 • Donderdag 23 september:            ‘De verduistering’, dat zich afspeelt in de regio Alola
 • Donderdag 7 oktober:                   ‘De visionair’, dat zich afspeelt in de regio Kalos
 • Donderdag 21 oktober:                 ‘Het plan’, dat zich afspeelt in de regio Unova
 • Donderdag 2 september:              ‘Het rivaal’, dat zich afspeelt in de regio Sinnoh
 • Donderdag 9 december:               ‘De wens’, dat zich afspeelt in de regio Hoenn
 • Donderdag 16 december:             ‘De show’, dat zich afspeelt in de regio Johto
 • Donderdag 23 december:             ‘De ontdekking’, dat zich afspeelt in de regio Kanto

Voor meer informatie over de vieringen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon kunnen fans naar Pokemon.com/25 gaan. Ze kunnen online meepraten via #Pokemon25.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box