PlayStation 5-verkoop verplettert Xbox-verkoop

thumbnail

De PlayStation 5-verkoop is momenteel vele malen hoger dan de verkoop van de Xbox Series X en S. Met de introductie van de PlayStation 5 Slim zijn de verkopen de lift in gegaan voor Sony. Men schrijft een stijging van maarliefst 376% in het laatste kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Microsoft moet een daling van 27% constateren. De Xbox staat daarmee derde na de PlayStation 5 en Switch. Wat ook helpt is dat Sony Amerika niet meer prioriteert als markt, zoals het vorig jaar wel deed. Daardoor blijft de voorraad in Europa beter op peil.

Tot dusver heeft Microsoft zo’n 21 miljoen box Series consoles verkocht tegenover zo’n 46 miljoen PlayStation 5’s. De vorige generatie verkocht Microsoft zo’n 58 miljoen Xbox One-units, tegenover 117 PS4’s. Microsoft lijkt wat dat betreft dus elke generatie wel wat achter te lopen.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Samael
  Gast
  Samael
  5 maanden geleden

  Toch jammer, op veel vlakken heeft microsoft het toch echt beter voor elkaar met hun series x

  Griever
  Lid
  2891
  5 maanden geleden

  Er zijn voor mij nog niet zo veel interessante exclusives verschenen op de xbox series.Maar vind ze overal wel de betere console hebben.

  Pepko
  Lid
  153
  5 maanden geleden

  Dat verschil is wel bizar groot. Na de overname van beteshda en activision had ik gedacht dat het meer 50/50 zou worden

  Yellow13NL
  Lid
  741
  5 maanden geleden

  Xbox heeft zeker wel wat te bieden, alleen niet die degelijke AAA titel exclusive die zich moest gaan meten met die van Sony. En de verkopen zullen in januari nog wel hoger worden voor Sony, want ik denk dat er nog wel wat mensen gaan instappen met de remastered van The Last of Us 2 op 19 januari. Ondertussen heb ik mijn launch PS5 nog en voel ik absoluut niet de behoefte om een paar honderd euro neer te tellen voor een slim versie, met praktisch dezelfde inhoud, zeker wat de grootte van die SSD betreft. Ze hadden daar meer… Lees verder »

  patkick
  Lid
  929
  5 maanden geleden

  Dus dat is al vier generaties op een rij waarbij MS achterloopt met verkopen. Ondanks dat ik geen Xbox consoles bezit, ben ik hartstikke dankbaar dat Microsoft door blijft gaan. Zonder MS had Sony een monopolie op vrijwel de hele console markt.


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx