Peppa Pig: Wereldavontuur

thumbnail

Tijd heb je niet, tijd maak je!

Soms kan de wereld simpel zijn; Peppa Pig kijk ik regelmatig met de kids (2 en 4 jaren oud inmiddels). Peppa Pig laat zien dat leren en kennismaken met de wereld zeer leuk kan zijn. Dat in een wereld waarin iedereen onder hoge druk staat, het milieu naar de klote wordt geholpen en we eigenlijk nog maar weinig tijd hebben voor onze jeugd van tegenwoordig. Peppa Pig: Wereldavontuur laat zien dat het anders moet. Ik ging direct aan de slag met mijn kleine van 4, en we genoten van elke minuut!

Want tijd heb je niet, tijd maak je… Je kind kennis laten maken met een game console als de PlayStation 5, wanneer is het juiste moment? Dit leek mij zo’n moment. Peppa Pig: Wereldavontuur draait om de wereld van de varkentjes en hun metgezellen. Allereerst begin je met het bouwen van je eigen huis, je eigen personage en kleed je ze aan met de leukste kostuums. Je ontdekt in de game de meest beroemde steden. Van Parijs tot Italië, van Londen tot Australië en New York. Het is ontdekken geblazen in deze game. Pizza’s bakken, de Eiffeltoren beklimmen en onder water op zoek naar een schat Down Under. De gameplay van het spel is zo eenvoudig als het maar kan. Je kunt van links naar rechts lopen en interactief omgaan met objecten, dat was het ook wel. Van je fietsje pakken tot vliegen met een vliegtuig of vliegeren. De variatie is niet groot, maar voelt voor een kind wel groots aan, want er is van alles te doen in de wereld van Peppa Pig. Peppa loopt constant met je mee en is je metgezel in deze singleplayer offline game. Elke wereld die je kunt ontdekken kost zo’n 5 minuten om te ontdekken, normaal gesproken. Kinderen echter zullen ongeveer ‘n kwartiertje rondlopen en rond aan het kijken zijn naar interactieve elementen.

Zo simpel maar toch zo doeltreffend

Het valt te prijzen dat mijn kleine zich zo goed kon vermaken met de meest simplistische gameplay die ik ooit heb gezien. Als je door de game zou razen als ervaren volwassenen, dan zou je binnen anderhalf uur wel klaar zijn, maar die kleine van mij liep van de speeltuin naar school, en van school weer terug naar het huisje waar je woont, en weer visa versa. Elke interactie is een avontuurtje op zich, al stelt het allemaal weinig voor, maar de totale controle hebben over een wereld die je veelal alleen kunt bewonderen, is al bijzonder op zichzelf. De controls zijn daarnaast zo toegankelijk, dat een kind van 4 hier prima wegwijs mee kan worden. De laadtijden waren echter al snel iets die ons beide irriteerden. Voor een game die technisch zo simplistisch in elkaar zit, is het bijna schandalig dat het spel zoveel laadtijden nodig heeft bij elke overgang van gameplay naar cinematic. De cinematics en gameplay zijn overigens grafisch zo goed als identiek, want het ziet er allemaal exact hetzelfde uit als de TV- of Netflix-serie. Soms wordt er wel ingezoomd waardoor de slechte kwaliteit van de beelden ineens blootgesteld wordt (het is dan ineens erg wazig en blurry), maar overall ziet het er zeer overtuigend uit. Ook de stemmen, welke Nederlands zijn, klinken zeer overtuigend en gelijkwaardig aan de serie. De accenten per land (Duits, Engels, Frans, Italiaans bv.) zijn daarnaast grappig verwerkt en zijn nog steeds prima te verstaan.

Technisch en qua gameplay kun je wel stellen dat dit spel bij wijze van binnen ‘n week ontwikkeld zou kunnen zijn. Het had een schoolproject kunnen zijn want veel diepgang is er totaal niet te vinden in deze game, maar dat hoeft ook niet. Dit is de eerste echte game die mijn kroost goed en makkelijk kon verteren op een nog vrij jonge leeftijd waarin zelfs een controller vasthouden al lastig genoeg zal zijn. Het bewegen van de stick en het klikken van het kruisje doet al bijna genoeg en zorgt al voor heel wat genieten. Het was dan ook een gevecht toen ik de controller even over moest pakken om zelf ook nog even de gameplay te ervaren. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Dat de titel dan ook vrij duur is wat betreft inhoud, dat de gameplay niks voorstelt en dat de mechanics niks betekenen maakt dan ook weinig uit. Audiovisueel overtuigt het spel genoeg en wat voor ons anderhalf uur kost, zal voor een kind vele uren aan plezier betekenen. Het is de perfecte game om mee te beginnen. Daarnaast kent iedereen Peppa Pig en zal er geen kind zijn die geen fan is van deze serie. Met die ingrediënten moet je het eigenlijk wel heel erg verzaken wil je hier geen succesvolle game van maken. Knor dus snel naar de winkel en maak kennis met de wereld!


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Platform/Kids | Release: 17-03-2023 | Uitgever: Outright Games | Ontwikkelaar: Petoons Studio Ltd
  Graphics: 8.0 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 9.0 | Replay: 6.0
  7.8
  + Toegankelijk voor vrijwel elk kind
  + Lijkt sprekend op de animatieserie
  + Geweldig als eerste game voor de kleine
  - Qua content eigenlijk zeer beperkt
  - Veel onnodige laadtijden
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx