Overname van Reflector Entertainment door Bandai Namco

thumbnail

Vandaag heeft Bandai Namco Entertainment Europe S.A.S. (BNEE) haar overname van Reflector Entertainment Ltd. (Reflector Entertainment) en haar dochteronderneming Reflector Interactive Productions Ltd. van Lune Rouge Innovation Inc. (Lune Rouge) aangekondigd, als onderdeel van haar strategie om Westerse ontwikkelingsmogelijkheden uit te breiden. Deze overname is onder voorbehoud van het voldoen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarde, waaronder de van toepassing zijnde Canadese wettelijke goedkeuring. Deze acquisitie bevordert de contentstrategie van BNEE waarmee zij ernaar streeft om 50% van haar content buiten Japan te laten ontwikkelen.

“Het ontwerpen en ontwikkelen van de content die wij zullen uitgeven en verspreiden is de hoeksteen van onze strategie,” aldus Arnaud Muller, CEO van BNEE. “De creatieve visie en ontwikkelingsmogelijkheden van Reflector Entertainment zullen het vermogen van BNEE om de komende jaren adembenemende ervaringen te creëren, stimuleren. We kunnen niet wachten om met zo’n bekwaam team samen te werken en we heten ze van harte welkom bij BNE.”

Deze eerste strategische stap binnen de geweldige ontwikkelaarscommunity van Montreal belicht de toepassing van het Mid-term Plan van BNE. Hiermee wordt de autonomie van regionale hoofdkantoren versterkt voor een grotere uitbreiding in de globale markt.

Het in 2016 door Alexandre Amancio en Lune Rouge opgerichte Reflector Entertainment richt zich op de ontwikkeling van Storyworlds waarin mensen via verscheidene media – zoals videogames, romans, podcasts, films en meer – in interactie kunnen treden.

Reflector Entertainments Unknown 9-franchise is ontwikkeld door een team van 120 getalenteerde werknemers, waaronder veteranen binnen de industrie die hebben meegewerkt aan enkele van de beste AAA-videogames van Canadese studios. De franchise is publiekelijk onthuld met – tot nu toe – de uitgave van een eerste boek in een trilogie geschreven door bestselling auteur Layton Green, podcastafleveringen, een comicbookreeks en – als meeste recente toevoeging – de langverwachte videogame Unknown 9: Awakening.

“De samenwerkingen met BNEE en de rest van de Group bieden eindeloze mogelijkheden voor entertainment en faciliteren in het bereiken van het wereldwijde publiek,” aldus Alexandre Amancio. “Op de lange termijn biedt dit een mooi perspectief voor het team hier in Montreal.”

“Deze acquisitie versterkt Reflector Entertainments transmedia-visie om geweldige reizen te creëren, terwijl het daarnaast het gedane werk omtrent de Unknown 9-franchise en andere projecten nog verder uitbreidt,” aldus Robert Blain, President van Lune Rouge. “BNEE heeft een geweldig team en hun vaardigheden en kennis van de industrie garanderen een prachtige toekomst voor Reflector Entertainment.”

Naar verwachting is de transactie in het vierde kwartaal van 2020 voltooid. Met het afronden van de overname wordt Alexandre Amancio Chief Creative Officer bij Refelctor Entertainment. Hij zal samenwerken met Hervé Hoerdt – Vice President of Content, Marketing en Digital bij BNEE – die de transitie zal leiden als CEO.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x