Overlevende van blikseminslag krijgt primeur en neemt revanche op Thor in God of War Ragnarök

thumbnail

Het langverwachte vervolg in de beroemde God of War-reeks kwam 9 november uit: God of War Ragnarök. De opvolger van de vorige GoW – die Game of the Year 2018 werd – belooft een epische game te worden met veel nieuwe uitdagingen en verhalen, waaronder een bijzondere nieuwe rivaal: Thor, de God van de Donder en Bliksem. Daarom ging PlayStation op zoek naar een waardige eerste speler; iemand die eerder in aanraking is gekomen met Thors bliksem en het wonderwel nog kon navertellen. Het werd een bijzondere wederontmoeting.

Thor, God van de Donder en Bliksem
Lang zijn er verhalen verteld over de oorsprong van donder en bliksem. De bekendste is die uit de Noorse Mythologie, over Thor die woedend over de wolken reed in z’n kar getrokken door twee reuzegeiten. Met zijn befaamde en beruchte hamer ‘Mjölnir’ had hij controle over de bliksem en ging het onweer los wanneer hij op oorlogspad ging.

Het is vandaag de dag een van de weinige momenten waarop wij als mens nog de kracht van de goden ervaren, als we de bliksemschichten door de hemel zien schieten en de donderende klappen horen. Nog steeds zijn er veel mensen bang voor onweer. Niet geheel onterecht, aangezien nog ieder jaar 1 op de twee miljoen mensen wordt geraakt door bliksem. En je van geluk mag spreken als je dat overleeft.

The one who faced Thor before
PlayStation heeft zo iemand gevonden. Julian Vriend was op een onfortuinlijk moment op de verkeerde plek en werd geraakt door een heftige blikseminslag. Hij overleefde het, maar hield er wel een traumatische herinnering aan over. PlayStation vroeg hem of hij zijn angsten onder ogen durfde te komen, door de strijd aan te gaan met The God of Thunder himself, Thor. En wel in de nieuwe game God of War Ragnarök. Als fervent gamer en fan van de serie, ging Julian deze uitdaging aan en werd hij een van de eerste Nederlanders die de game mocht spelen. In een speciale PlayStation-studio ging hij de strijd aan samen met Kratos en Atreus tegen Thor en zagen we voor het eerst hoe Kratos’ Leviathan Axe en Thors hamer Mjölnir botsten in een episch gevecht. Zou Julian opnieuw de ongelooflijke kracht van de bliksem trotseren?

God of War Ragnarök
Santa Monica Studios stond voor een flinke uitdaging na het overweldigende succes van de vorige game. Maar de game makers staan erom bekend dat ze het verhaal als een schaakspel heeft uitgestippeld. Wat honderden gametheorieën en voorspellingen veroorzaakte op YouTube en andere platforms. Hints, verborgen details en voorspellingen in de game zorgden voor een ultieme anticipatie. De grootste hype werd veroorzaakt door Thor, die werd onthuld in een epische cliffhanger aan het einde van de vorige game. De langverwachte Noorse God maakte eindelijk z’n entree met alle bliksem, donder en spektakel. Maar wat zijn rol gaat zijn in de nieuwe game, was voor niemand duidelijk. Dat is aan Kratos en Atreus om te ontdekken tijdens de Fimbulwinter en het begin van Ragnarök.

God of War Ragnarök is nu beschikbaar op PlayStation 5 en PlayStation 4.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx