Overheid in de UK wil bots die Xbox/PS5 pre-orders plaatsen strafbaar maken

thumbnail

We lazen gisteren al dat de scalpers, ook wel doorverkopers, van de PlayStation 5 en Xbox Series, flink winst maken met het verpatsen van de consoles tegen hogere marges. De verkopers maken tot wel 200% winst op consoles, waarmee je dus een flinke boterham kunt verdienen. In het Verenigd Koninkrijk wil men daar een einde aan maken. Het vergaren van apparatuur door bots te gebruiken die automatisch bestellingen plaatsen, moet volgens de overheid verboden worden, zo lezen we via de PSU.  Tot dusver hebben 9 leden van het Britse Parlement voor een wet getekend die het moet verbieden om spullen door te verkopen die gekocht zijn door geautomatiseerde bots in te zetten. Het moet worden gezien als een illegale activiteit daardoor. Of de wet er ook door gaat komen is nog even afwachten.

New releases of gaming consoles and computer components should be available to all customers at no more than the Manufacturer’s Recommended Retail Price, and not be bought in bulk by the use of automated bots which often circumvent maximum purchase quantities imposed by the retailer.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Reiverdemon
  Lid
  958
  2 jaren geleden

  Tja toch maar weer alleen kopen in persoon dan?
  Stukken makkelijker voor de controle

  TommyNL
  Lid
  351
  2 jaren geleden
  Reageer op  Reiverdemon

  Of iets van een Captcha systeem gebruiken?
  Neemt niet weg dat het in en in triest is wat er gebeurd. Ik denk dat als er geen Corona was geweest en mensen gewoon naar bijvoorbeeld de Media markt hadden kunnen gaan, dit scalpen nagenoeg niet aanwezig was. Het gebeurd natuurlijk altijd maar niet ze vaak en groots als op dit moment.


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx