Oud Sony-medewerker: Games moeten niet ellenlang zijn

thumbnail

Shawn Layden is een oud-medewerker van Sony. Hij geeft echter nog geregeld zijn ongenuanceerde mening over de gamesindustrie. Zo zegt hij ditmaal dat de aanname dat games ellenlang moeten zijn en fotorealistisch niet juist is. Door de vele ontslagenen binnen de gamesindustrie moet men een andere koers gaan varen. Games moeten kleiner worden en minder realistisch qua graphics, zo lezen we via de PS Lifestyle.

Volgens Layden heerst er een obsessie voor realistische graphics en de lengte van een game. Slechts 32% van de gamers voltooit een game waarmee ze beginnen. Developers maken dus games die 68% van de spelers niet eens compleet uitspelen. Veel content wordt dus gemist wat dat betreft en het maken ervan kost veel geld. De gemiddelde speler boeit het realisme van een game daarnaast ook niet. Het vele werk om een game zo realistisch mogelijk te maken qua graphics is dan ook verspilde moeite volgens Layden.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2974
  27 dagen geleden

  Geef zelf niet zo veel om realisme zo lang de protagonisten maar interessant blijven.Bij enorme spellen ben je toch vaak voornamelijk de zelfde dingen aan het doen,Omdat de ontwikkelaars ook maar zo veel variatie toe kunnen voegen aan een grote wereld.Een korte krachtige game blijf me toch eerder bij dan een lange met een uitgerekte plot.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  24 dagen geleden

  Ik ben met hem eens die games worden alleen maar verlengd zodat je niet ken uitspelen dus geld innen om verder te komen Dat word de game industrie straks let maar op geen fun meer aan dus blij dat ik mijn oude consoles heb bewaard om oude games te kunnen spelen lol


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx