Old School RuneScape krijgt voor de allereerste keer ooit een nieuwe skill

thumbnail

Jagex, de makers van de iconische MMORPG Old School RuneScape, zijn voor het eerst in vijftien jaar begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe skill. De community bevestigde de toevoeging van de nieuwe skill, nadat het bij een poll onder spelers het stemrecord wist te verbreken.

Alle nieuwe content die aan Old School RuneScape wordt toegevoegd moet door een meerderheid van de spelers worden goedgekeurd. Pas hierna gaat de content in ontwikkeling. Meer dan 190.000 spelers hebben sinds de start van de poll in december 2022 gestemd over de toekomst van de fantasy MMO’s skill base. Dit is een recordopkomst van kiezers. Omdat meer dan 80% van de kiezers vóór het toevoegen van de skill is, gaat deze een traject in waarbij spelers bepalen welk type skill het wordt. Dit proces heet Community Consultation. Het Old School RuneScape-team legt hier uit hoe het Community Consultation-proces precies werkt.

Tijdens de Community Consultation-periode wordt er een diepgaande enquête verstuurd om gegevens te verzamelen over de meest gewenste skill. Deze enquête sluit op 31 januari. Daarna gaat de Consultation de pitching-fase in. In deze fase woont een Community-panel van 100 spelers een focusgroepsessie bij via Discord. Hier kan de community feedback geven op de voorgestelde skills die uit de enquête naar voren zijn gekomen.

De resultaten van deze discussie worden na afloop gedeeld om zo transparant mogelijk te blijven. Daarna worden de pitches beoordeeld. De skill met de meeste steun van de community gaat de ontwikkelingsfase in.

De volledige ontwikkelingstijdlijn is hieronder te zien:

Naar verwachting vindt de pitching-fase eind februari plaats. De beta van Old School RuneScape’s nieuwe skill gaat later dit jaar van start. Kom meer te weten over de community poll op de officiële website van Old School RuneScape

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx