Officiële Dirty Dancing videogame op komst van Codemasters

thumbnail

Codemasters Online Gaming heeft vandaag de details onthuld van een nieuwe casual game: Dirty Dancing – The Video Game. Fans van de film kunnen nu – in het jaar dat de film 20 jaar bestaat- teruggaan naar het jaar 1963 en de wereld van hun favoriete film zelf beleven. Deze actie-puzzel game geeft Dirty Dancing fans de mogelijkheid het leven van Baby te ervaren, te leren dansen met het danskoppel Johnny & Penny en samen met een team te werken in het Kellerman’s Mountain House Resort.

David Solari, Vice President en General Manager van Codemasters Online Gaming: “Dirty Dancing is één van de bekendste films ooit met miljoenen fans over de hele wereld! Dirty Dancing – The Video Game wordt het perfecte Kerstcadeau van 2007 voor de filmfans en we zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om deze alom geliefde film naar de videogamewereld te brengen!”

“Casual gaming blijft groeien in populariteit. Het wordt daarom nog belangrijker om uitdagende, gevarieerde titels te maken die mensen de mogelijkheid bieden te ontsnappen aan de realiteit,” zegt Anna Parducci, EVP Marketing, Lionsgate. “Dirty Dancing biedt erg veel uitdaging en heeft alle facetten om een grote hit te worden op online gebied. De film spreekt allerlei doelgroepen aan, verspreid over diverse leeftijden en heeft in de loop der jaren meer fans gekregen door de succesvolle DVD’s en de vele vertoningen op tv. Twee decennia lang hebben meisjes en vrouwen zich geïdentificeerd met Baby en via deze casual game van Codemasters krijgen ze nu de mogelijkheid om zichzelf in de alom bekende wereld te verplaatsen.”

De release van Dirty Dancing – The Video Game zal de festiviteiten van het jubileumjaar afsluiten. Eerder deze maand gaf Lionsgate al een speciale DVD en Blu-ray versie van de film uit, samen met een nieuwe audio-CD van Sony/BMG. Beide releases sloten aan bij de nieuwe succesvolle Dirty Dancing theatervoorstelling die avond aan avond uitverkocht zijn. In twee dagen tijd werd de film meer dan 80,000 keer verkocht.

Dirty Dancing definieerde het genre ‘date-films’ en heeft nog steeds een plekje in de harten en hoofden van fans uit meerdere generaties. De film verscheen voor het eerst in 1987 en genereerde meer dan $170 miljoen wereldwijd. De film verkocht bovendien meer dan 10 miljoen DVD’s. Met Jennifer Grey (Ferris Bueller’s Day Off) als “Baby” Houseman en Patrick Swayze (Ghost, Donnie Darko) als de sexy Johnny Castle, is Dirty Dancing het verhaal van een naief meisje dat een ervaren dansinstructeur ontmoet en zijn leerling wordt in zowel het dansen als de liefde. De Oscar-winnende film (Best Music, Original Song) werd onlangs genoemd in de Top 10 Date Movies aller tijden, vastgesteld door een onderzoek van E! Entertainment Television.

Dirty Dancing The Video Game is een premium, actie-puzzel Casual Game, ontwikkeld door Say Design en wordt eind 2007 gereleased op de PC.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx