Oddwings Escape

thumbnail

Vogels en mobiele games blijkt een succesvolle combinatie als we kijken naar de uiterst populaire Angry Birds en Tiny Wings. De concurrentie is moordend op het mobiele platform en het publiek heeft hoge eisen aan de volgende grote hit. De ontwikkelaar Small Giant Games heeft goed gekeken naar de trends en Oddwings Escape is hun eerste poging om de markt te veroveren. Het is een combinatie van bekende onderdelen maar of dat tot een vermakelijke game leidt, is de vraag.

Vogels op een groot avontuur

De start van Oddwings Escape laat zien dat de game een hoge productiewaarde heeft. Een gelikt introductie filmpje laat zien dat Frankie en zijn vrienden proberen te ontsnappen van de evil Dr. Rooster. Het is aan de speler om de groep vogels te helpen door hun door verschillende omgevingen te begeleiden en alle obstakels te ontwijken. In Oddwings Escape bestuur je Frankie door je vingers over het scherm te bewegen en op deze manier verschillende obstakels te ontwijken, verzamelitems en harten te verzamelen. Dit lijkt op het eerste gezicht makkelijker dan het lijkt, want zwaartekracht speelt een grote rol en je moet de vaart erin houden om de finish te halen. De grote bommen en andere obstakels zijn niet de enige obstakels die het je moeilijk maken. Bovenin is een energie bar te vinden die langzaam leegloopt met elke vleugelslag. Is de energie bar leeg, dan kun je alleen maar hopen dat je snel een hart tegenkomt om je energiebar te hervullen. Naast de harten hebben we ook de mogelijkheid om turbo’s en schilden te verzamelen die je een stukje verder helpen. De game speelt enorm soepel en je merkt snel dat je beter wordt in het besturen van de verschillende vogels.

De verschillende levels hebben elk 3 uitdagingen die de speler moet voltooien om een drie sterren score te verdienen. Deze sterren tellen mee om de volgende levels vrij te spelen. De eerste paar levels zijn simpel, maar wanneer je aankomt bij level 10 begint de moeilijkheid al snel omhoog te schieten. Deze levels oftewel uitdagingen zijn kort en uitdagend, maar dit is niet de enige manier om verder te komen in het spel. Naast de sterren die je verdient, moet je ook een bepaalde afstand halen in de “endless runner” mode. De eerste paar afstanden zijn makkelijk te halen, maar om verder te komen moet je Frankie en zijn vrienden upgraden.

Goud, sleutels en unlockables

Frankie is de standaard vogel zonder enige extra mogelijkheden. Vier andere vogels zijn beschikbaar als je sleutels gebruikt om ze aan te schaffen. Deze andere vier vogels hebben elk een extra optie. Zo kan er eentje een schild oproepen en kan de ander extra energie verkrijgen. Deze krachten zijn handig, maar de prijs voor deze vogels zijn redelijk hoog. Het spel voelt gelukkig erg “vriendelijk” aan, want de sleutels zijn ook te verdienen door de levels te verkennen en dit is mooi om te zien. De eigenschappen van de vogels zijn ook met het goud dat je verdient en verzamelt in de game te verbeteren. De snelheid, energie, behendigheid en de magnet kun je met een diverse gradaties verbeteren. Elke stap kost natuurlijk meer goud, waardoor je het spel een flink tijdje moet spelen om iedereen op 100% te krijgen.

De derde mode in de game laat je tegen andere spelers spelen, zelfs als je op dat moment geen internet verbinding hebt. Dit is een leuke feature en laat spelers van rond de wereld zien op je scherm terwijl je ze probeert te verslaan. Met de vier eilanden die de speler kunt vrijspelen en de grote hoeveelheid uitdagingen biedt de game een hoop content. De game is gratis en kan op dit moment uit de app store gehaald worden. De game is vermakelijk als je een paar minuten te doden hebt. Het grootste minpunt is dat de game al snel erg repetitief aanvoelt en je geforceerd wordt om de endless mode meerdere malen te spelen.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Arcade | Release: 15-05-2015 | Uitgever: Small Giant Games | Ontwikkelaar: Small Giant Games
  Graphics: 8.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
  7.5
  + Veel moeite gestoken in de uitstraling van de game.
  + De gameplay is uitdagend.
  +
  - Erg repetitief.
  - Prijs voor bepaalde unlocks ligt erg hoog.
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx