Nixxes Software uit Utrecht ontwikkelt pc-versie van Shadow of the Tomb Raider

thumbnail

Square Enix, Eidos- Montréal en Crystal Dynamics maken vandaag bekend dat ze met NVIDIA werken aan de pc-versie van Shadow of the Tomb Raider, het komende deel in de veelgeprezen en bekroonde Tomb Raider-serie.

NVIDIA zal zijn kwaliteiten en expertise op het gebied van pc-gaming aanwenden om Shadow of the Tomb Raider op pc de meest geavanceerde functies te geven. Daarbij worden de prestatievoordelen van de NVIDIA GeForce GTX 10-serie GPU’s gemaximaliseerd voor pc-gamers van over de hele wereld. Deze samenwerking is een voortzetting van de samenwerking die begon met de vorige titel in de serie, Rise of the Tomb Raider.
Ontwikkelaars Crystal Dynamics en Eidos-Montréal wekken de climax van het oorsprongsverhaal van Lara Croft op prachtige wijze tot leven. Samen met de getalenteerde studio Nixxes Software uit Utrecht werken ze aan de pc-versie van Shadow of the Tomb Raider.

Nixxes Software werkt al heel lang aan de Tomb Raider-franchise, en leidt de ontwikkeling van Lara Crofts oorsprongsverhaal voor pc-gamers van over de hele wereld. De studio heeft reeds uitstekend werk geleverd voor eerdere Square Enix-titels als Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided en vele meer.

In Shadow of the Tomb Raider moet Lara een dodelijke jungle overleven, angstaanjagende grafkelders overwinnen en haar donkerste uur doorstaan. Terwijl ze zich haast om de wereld te redden van een Maya-apocalyps, verandert Lara in de Tomb Raider die ze voorbestemd was te worden.

Camilla Luddington, de ster van de veelgeprezen 2013 Tomb Raider-reboot en het bekroonde Rise of the Tomb Raider, schittert opnieuw als Lara Croft in Shadow of the Tomb Raider.

De game is gemaakt door een team van ervaren Tomb Raider-ontwikkelaars bij Eidos-Montréal, in samenwerking met Crystal Dynamics, en verschijnt op 14 september 2018 voor Windows pc/Steam.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box