Nintendo viert MAR10 Day met games, filmnieuws en Mario-activiteiten

thumbnail

Ter ere van MAR10 Day heeft Nintendo gisteren een verrassende video uitgebracht waarin de releasedata werden aangekondigd voor twee komende titels met Mario en vrienden. Daarnaast werd bekendgemaakt dat drie klassieke Mario-games binnenkort op de Nintendo Switch beschikbaar komen voor Nintendo Switch Online-leden. Ook werd een nieuwe animatiefilm aangekondigd gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. Voor meer details hoef je geen gekke sprongen te maken, of vuurballen te ontwijken – bekijk gewoon even deze exclusieve video: MAR10 Day 2024

Reis terug naar het verleden met drie klassieke Game Boy-games, ga met Mario op avontuur door een papieren wereld en zet Luigi ook even in de schijnwerpers (hij verdient het). MAR10 Day wordt vervolgd met:

 • Paper Mario: The Thousand-Year Door ontvouwt zich… zeer binnenkort!: Vertrek op 23 mei met Mario en zijn onstuitbare vrienden naar een papieren wereld om het mysterie van de Thousand-Year Door te ontrafelen. De baanbrekende en hilarische RPG debuteerde twintig jaar geleden op de Nintendo GameCube en keert nu terug op de Nintendo Switch. Deze vernieuwde versie biedt verbeterde graphics, een bijgewerkte soundtrack en nieuwe gameplay-functies.
 • Luigi’s Mansion 2 HD opent zijn deuren: Help vanaf 27 juni Luigi de scherven van de Dark Moon te verzamelen in verschillende spookhuizen – elk met hun eigen puzzels om te kraken en spoken om te vangen. Gebruik je supersterke spookzuiger, de Poltergust 5000, om spoken (en gordijnen) op te zuigen, en verken alle hoeken en gaten van de griezelig fraaie landhuizen. Het geestige avontuur Luigi’s Mansion 2 HD verscheen oorspronkelijk voor de Nintendo 3DS en arriveert nu fraaier dan ooit op de Nintendo Switch.
 • Drie klassieke Mario Game Boy Games komen naar Nintendo Switch Online: Op 12 maart maken drie klassieke Mario-games de sprong naar de Nintendo Switch, waar ze toegankelijk worden als deel van het Game Boy – Nintendo Switch Online-aanbod:
 • Om te beginnen is er Dr. Mario, de klassieke puzzelgame die uitstekend werkt als medicijn tegen de verveling. Gooi verschillende vitaminepillen in potten met nare virussen en draai en rangschik de pillen om de virussen te laten verdwijnen.
 • Er staat heel wat op het spel in het originele Mario Golf, waarin je je ballen zo precies mogelijk moet slaan om de Grand Champion van golf te worden. Ga de strijd aan met de vier Club Champs, om het uiteindelijk op te kunnen nemen tegen de beroemdste golfer van het land!
 • In Mario Tennis moet je je ontwikkelen van beginner tot pro door je vaardigheden te trainen in vier gevarieerde spelstanden. Oefen bij de Royal Tennis Academy, ga op reis met Mario Tour en doe je best in diverse uitdagende minigames.
 • Spannend nieuws voor LEGO Super Mario – LEGO heeft een spannende teaser onthult die toont wat er binnenkort gaat gebeuren in de wereld van LEGO Super Mario. De teaser toonde een silhouet van een kart gemaakt van LEGO-stenen naast een LEGO® Mario™-figuur. Inderdaad: Mario Kart zal in de toekomst verschijnen voor LEGO Super Mario. Meer informatie wordt op een later moment gedeeld.

Plus, nog MEER Mario Fun: Je kunt MAR10 Day nog wekenlang vieren met de volgende aanbiedingen!

 • Van 7 tot 24 maart ontvang je bij aankoop van sommige Mario-titels*1 in de Nintendo eShop 10% van het aankoopbedrag terug in gouden punten die je kunt gebruiken voor je volgende aankoop voor de Nintendo Switch. Dit geldt bijvoorbeeld voor Super Mario Bros. Wonder en werkt ook als je een downloadcode voor één van de deelnemende titels verzilvert tijdens de actieperiode.
 • Bepaalde merchandise van Mario en vrienden is nu met 30% korting te koop in My Nintendo Store. Daarnaast kunnen klanten tot 7 april een gratis notitieboek*2 krijgen, terwijl een gratis wallpaper verkrijgbaar is als My Nintendo-beloning.
 • In maart zijn er verschillende profielafbeeldingsstukjes uit diverse Super Mario-games beschikbaar als exclusieve beloningen voor leden van Nintendo Switch Online*3. Er is ook een speciale missie die je kunt voltooien door de Super NES-klassieker Super Mario World te spelen om platina punten te verdienen. Ga naar de Nintendo Switch Online-app op je systeem voor meer informatie.
 • Bekijk The Super Mario Bros. Movie en check het digitale gidsboek: Zin om MAR10 Day te blijven vieren? Waarom kijk je The Super Mario Bros. Movie niet (nog een keer)? Als je indruk op je vrienden en familie wilt maken met je kennis over het Paddestoelenrijk, kun je je verder in de film verdiepen met het gratis digitale gidsboek dat verstopte verwijzingen naar allerlei games onthult. (Log in met je Nintendo Account – of registreer je gratis – om de gids te bekijken.

Een nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros.: Shigeru Miyamoto maakte een verrassende verschijning in de video om aan te kondigen dat Nintendo samenwerkt met Illumination aan een nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. De film verschijnt wereldwijd op 3 april 2026 in de Verenigde Staten en vele andere markten, met uitzondering van een aantal geselecteerde gebieden waar de film later in april verschijnt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx