Nintendo gaat Ghost Trick Phantom Detective distribueren

thumbnail

Nintendo, wereldwijd pionier in de ontwikkeling van interactief entertainment, en Capcom, de toonaangevende wereldwijde ontwikkelaar en uitgever van videogames, maken vandaag bekend dat zij een overeenkomst hebben gesloten voor de distributie van de videogame Ghost Trick Phantom Detective voor de Nintendo DS-systemen. De partijen zijn overeengekomen dat Nintendo in Europa verantwoordelijk zal zijn voor de verkoop, marketing en distributie van het spel, met Capcom als uitgever. Capcom blijft zelf distributeur in Australië en het Midden-Oosten. De Europese release van Ghost Trick Phantom Detective wordt verwacht op 14 januari 2011.

Ghost Trick Phantom Detective voert spelers mee naar de spookwereld van Sissel, waar ze kunnen genieten van een even intrigerende als humoristische verhaallijn met tal van logische puzzels. Ghost Trick Phantom Detective is bedacht door Shu Takumi, de geestelijk vader van Capcoms Ace Attorney-serie. De speler neemt de rol aan van Sissel, een slachtoffer van moord die zijn geheugen is verloren en terugkeert als geest om de mysteriën omtrent zijn verdachte overlijden te ontrafelen. Op zoek naar de waarheid, ontdekt Sissel dat hij met andere recent overleden geesten kan spreken, en ook terug in de tijd kan gaan tot vier minuten voor de dood van een slachtoffer. Sissel’s geest heeft tot zonsopgang de tijd om de waarheid te achterhalen. Daarvoor moet hij fascinerende puzzels oplossen door manipulatie van voorwerpen in de werkelijke wereld, zoals een fiets of schaal donuts.

Spelers kunnen de stylus van de Nintendo DS gebruiken om puzzels te voltooien en het pad te kiezen waarlangs Sissel zich verplaatst. Door onderweg bepaalde objecten en voorwerpen te manipuleren kan de speler het lot van andere slachtoffers veranderen en achterhalen wie Sissel is en waarom hij werd vermoord. Spelers kunnen met Sissel ook mensen afluisteren om belangrijke informatie te verzamelen. Om Sissel tussen locaties te verplaatsen, kan de speler hem bezit laten nemen van telefoonkabels en vervolgens naar de gewenste bestemming bellen. Ghost Trick Phantom Detective voor de Nintendo DS is verfrissend fraai vormgegeven met heldere kleuren, sfeervolle animaties, grappige tekenfilmelementen en stijlvol ontworpen personages.

“We zijn erg blij dat we samen met Capcom deze titel naar de Europese markt brengen,” zegt Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR voor Nintendo of Europe. “Ghost Trick Phantom Detective is kenmerkend voor onze voortdurende focus op kwaliteitsspellen voor de Nintendo DS die toegang bieden tot leuke, meeslepende en vermakelijke spelervaringen.”

“We zijn zeer enthousiast over onze samenwerking met Nintendo, die Ghost Trick Phantom Detective in Europa zal distribueren,” zegt Michaell Pattison, Senior Vice President Marketing van Capcom, “Nintendo heeft onderkend dat deze titel een belangrijke release is in het aanbod voor de Nintendo DS-systemen volgend jaar”.

Ghost Trick Phantom Detective is een fascinerend puzzelspel met een intrigerend verhaal voor de Nintendo DS-systemen. In Europa wordt deze titel gelanceerd op 14 januari 2011, met Nintendo als distributeur en Capcom als uitgever.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x