Nieuwe Pokémon-avonturen komen naar de DS en WiiWare

thumbnail

Twee fantastische, nieuwe Pokémon-avonturen komen deze week naar twee verschillende systemen van Nintendo. Op 20 november verschijnt in Europa Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky voor Nintendo DS, het nieuwste deel in de dungeon based RPG-serie die wereldwijd goed is voor ruim 10 miljoen verkochte spellen. En op dezelfde dag wordt ook het actierijke Pokémon Rumble voor WiiWare gelanceerd!

Zowel nieuwkomers als fans van de serie zullen genieten van Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky, met meer dan 490 Pokémon, nieuwe verhalen en uitgebreide online-ondersteuning. Voor het eerst in de Pokémon Mystery Dungeon-serie kun je ook veranderen in Phanpy, Vulpix, Riolu, Shinx en Eevee. Je kunt ook één van deze Pokémon als je partner kiezen. Tijdens je verkenningstochten door complexe kerkers, die elke keer dat je het spel speelt van layout veranderen, loop je dit keer ook kans op een ontmoeting met Shaymin, één van de meest recent ontdekte Pokémon.

Net als in de voorgangers van het spel, spelen gevechten tegen vijandige Pokémon weer een belangrijke rol. Explorers of Sky bevat ook een Friend Rescue-systeem waarmee spelers elkaar kunnen redden via draadloze communicatie of de Nintendo Wi-Fi Connection. Via de Nintendo Wi-Fi Connection of passwords kunnen spelers toegang krijgen tot extra missies, terwijl spelers een demoversie van het spel naar de Nintendo DS of Nintendo DSi van een vriend kunnen sturen via draadloze communicatie.

Pokémon Rumble is een speelhalachtig vechtspel dat op 20 november als WiiWare-titel beschikbaar komt in het Wii-winkelkanaal. Het spel laat vier spelers tegelijk knokken met honderden speelgoed-Pokémon in diverse gebieden vol vijandige Pokémon. Door goed te presteren kunnen spelers speciale munten, de zogenaamde P, verdienen waarmee nieuwe Pokémon en aanvallen kunnen worden aangeschaft.

Als je denkt over genoeg sterke Pokémon te beschikken is het tijd voor de Battle Royale, waarin je een binnen een bepaalde tijd een flinke groep Pokémon moet zien te verslaan. Als dit is gelukt krijg je toegang tot de volgende Rank, waardoor extra uitdagingen en sterkere Pokémon beschikbaar komen, met als uiteindelijke doel om de kampioen van Pokémon Rumble te worden.
Dit weekend kun je een dubbele portie Pokémon scoren, want op 20 november verschijnt Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky voor Nintendo DS, terwijl Pokémon Rumble op dezelfde dag als WiiWare beschikbaar komt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx