Nederlandse Swords & Soldiers binnenkort naar WiiWare

thumbnail

De ontwikkelaars van de originele versie van de Blob kondigen hun eigen studio Ronimo Games aan en hun eerste Wii Ware titel: Swords & Soldiers.

Ronimo Games is opgericht door zeven ontwikkelaars in hartje Utrecht. Als studenten maakte het team furore met de originele pc game de Blob. Als innovatieve en opvallende game werd de Blob populair op het internet en uiteindelijk ontdekt door THQ. De uitgever kocht de rechten en zal binnenkort de nieuwe versie van de Blob uitbrengen voor Nintendo Wii. Fabian Akker, een van de oprichters: de Blob liet ons zien dat we een goed werkend team hebben en gave games kunnen maken. De game gaf ons de mogelijkheid om onze eigen studio op te richten.

Het team is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe game voor Wii Ware: Swords & Soldiers. Swords & Soldiers is een ‘sidescrolling real time strategy game’, waarin drie verschillende facties vechten voor de krachten van de goden. De game zal verschillende speelmodussen hebben, waaronder een single player campaign en competitieve splitscreen multiplayer. Drie verschillende screenshots zijn bij deze press release bijgevoegd. Akker: We hebben er altijd al over gedroomd om onze eigen RTS te maken. Toen Wii Ware uitkwam wisten we meteen dat dit onze kans was.

Swords & Soldiers zal de eerste competitieve strategie game zijn op Wii Ware en is gepland voor het vierde kwartaal van 2008.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx