Nederlander aan de leiding in WK Super Mario Kart

thumbnail

De Nederlander Karel van Duivenbode staat na 2 dagen bovenaan het klassement van het WK Super Mario Kart

Het jaarlijkse WK Super Mario Kart is dinsdag in afgeslankte vorm begonnen in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Elke wedstrijd wordt live uitgezonden op twitch.tv/esportsgamearena voorzien van professioneel commentaar, waardoor het dicht in de buurt komt van echte sport. Door omstandigheden zijn er met name Nederlandse deelnemers, maar toch ook 2 Fransen, 1 Belgische, 1 Engelsman en 1 Amerikaan.

Het eerste onderdeel Time Trials is na een bloedstollende finale gewonnen door Karel van Duijvenboden, de Nederlands kampioen. Het zilver ging naar de hoogst geplaatste Franse deelnemer, Guillaume Leviach. Karel van Duivenbode geeft aan: “Door de Corona periode heb ik ongelooflijk veel tijd kunnen steken in mijn trainingen. Hetzelfde rondje keer op keer rijden om die ene honderdste sneller te kunnen zijn betalen zich nu uit!”

Op de volgende dag werd het battle mode onderdeel gespeeld. Voor de tweede dag op rij ging het goud naar de Nederlandse kampioen Karel van Duijvenboden! De Franse battle mode specialist Jeremy “Jey” Clement eiste het zilver op en de Amerikaan Jonathan Toole maakte het podium compleet. Toch nog een internationaal podium in de 2020 editie!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x