Nederland haalt de halve finale van het EK volgens FIFA-spelersbeoordelingen

thumbnail

Het Nederlands elftal zal waarschijnlijk stranden tijdens de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse van voetballiefhebber FLYERALARM van recente spelersbeoordelingen uit videogame FIFA van alle 24 deelnemende landen. De halve finale wordt door Oranje naar verwachting verloren van de uiteindelijke EK-winnaar België.

Nederland naar de halve finale
Aan de hand van ruim 10.000 digitale spelerskaarten van alle spelers van de deelnemende EK-landen werden best mogelijke opstellingen berekend en voorspellingen gedaan met het sterkste basiselftal van ieder deelnemend land.

Nederland heeft volgens de spelersbeoordelingen een grote kans om door te stromen naar de halve finale. Oranje treft – na het behalen alle 9 de punten in de groepsfase – Zweden in de achtste finale. Vervolgens wint het team van Frank de Boer de kwartfinale van Zwitserland.

In de halve finale speelt Nederland dan in de “Derby van de Lage Landen” tegen het sterrenensemble van België. Hier eindigt het toernooi voor Oranje, volgens de spelersbeoordelingen uit de videogame.

België wint het EK
België is volgens de spelersbeoordelingen de favoriet om de EK-titel binnen te halen, ondanks dat het Franse team de hoogste beoordeling scoort. Tot nu toe waren de tweede plaats op het EK van 1980 en de derde plaats op het WK van 2018 de beste prestaties van de Rode Duivels.

Verwacht wordt dat de Belgen onder leiding van bondscoach Roberto Martínez aan kop gaan in Poule B. In de achtste finale schakelen ze Portugal uit. Daarna winnen ze van Italië na strafschoppen en spelen ze in de halve finale tegen Nederland. Na winst van Oranje wordt het een spannende finalestrijd tegen Spanje.

De Belgen hebben de beste penaltynemers van alle deelnemende landen volgens FIFA, wat hen hierbij extra kans geeft om het toernooi te winnen.

Meer informatie over de EK-analyse, teamkaarten van alle deelnemers en gegevens over specifieke teams en spelers is te vinden op: https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa-ek

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  774
  7 dagen geleden

  Zou wel leuk zijn om ze weer eens wat langer aan te kunnen moedigen in zo een competitie.

  loeder001
  Lid
  987
  7 dagen geleden

  De realiteit we verliezen in de achtste finales. Maar halve finale zou erg mooi resultaat zijn.

  patkick
  Lid
  360
  6 dagen geleden

  België staat ook nummer 1 op de FIFA rankings. Dus niet de rankings van het EA spel FIFA, maar de overkoepelende organisatie.

  OrbitingDeath
  Lid
  323
  5 uren geleden

  Belgie is met deze generatie vooral op papier sterk :p


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box