NBA 2K22 bevat Luka Dončić en de scorende legendes van de NBA

thumbnail

2K kondigde vandaag alle cover atleten aan voor NBA 2K22, het volgende deel van de best beoordeelde en best verkochte NBA-videosimulatieserie van de afgelopen 20 jaar. Wereldwijd fenomeen en tweevoudig NBA All-Star, Luka Dončić, siert de Standard Edition en Cross-Gen Digital Bundle, terwijl een trio van de meest invloedrijke mannen uit de NBA – Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki en Kevin Durant – te zien zijn in een premium, NBA 75th Anniversary Edition, die laat zien hoe elk van deze atleten het spel heeft veranderd.

Alle edities van NBA 2K22 staan momenteel gepland voor een wereldwijde release op 10 september 2021 en zijn vanaf vandaag te pre-orderen. Met de best-in-class visuele presentatie en player AI, historische teams, en een grote verscheidenheid aan hoops-ervaringen, legt NBA 2K22 het hele basketbal universum in de handen van de speler.

“Het maken van de wereldwijde cover van NBA 2K22 is speciaal voor mij,” zei Dončić. “Ik ben trots om mijn land te vertegenwoordigen in een speciale cover die de kleuren van de Sloveense vlag eert. Basketbal heeft me zoveel gegeven, en ik ben enthousiast om terug te geven en om dit jaar samen te werken met 2K Foundations om het leven van jonge kinderen over de hele wereld te helpen.”

Dit jaar zal NBA 2K22 drie edities van het spel aanbieden, beschikbaar op digitale en fysieke formats: Standard Edition, een Cross-Gen Digital Bundle en een speciale NBA 75th Anniversary Edition:

 • De Standard Edition zal verkrijgbaar zijn voor €69,99 op previous-gen platformen (PlayStation 4, Xbox One consoles, Nintendo Switch en pc) en €74,99 op new-gen consoles (PlayStation 5 en Xbox Series X|S);
 • De Cross-Gen Digital Bundle is verkrijgbaar voor €84,99 en geeft spelers toegang tot de Standard Edition op zowel previous- als new-gen-consoles binnen dezelfde PlayStation- en Xbox-consoles;
 • NBA 2K22 NBA 75th Anniversary Edition is verkrijgbaar voor €99,99 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Dual-gen toegang is inbegrepen voor zowel de Cross-Gen Digital Bundle als de NBA 75th Anniversary Edition voor de PS4/PS5- en Xbox One/Xbox Series X|S-platforms en biedt een versie van de game op elke consolegeneratie binnen dezelfde consolefamilie. De NBA 75th Anniversary Edition voor Nintendo Switch zal alleen digitaal verkrijgbaar zijn in de EMEA-regio.

De NBA 75th Anniversary Edition viert drie van de meest iconische mannen van de competitie, die een revolutie teweegbrachten in de 75 jaar dat competitie bestaat:

 • Hall of Famer, zesvoudig NBA kampioen en zesvoudig MVP, en all-time NBA scoring leader, Kareem Abdul-Jabbar, een legende die nog steeds invloed heeft op het spel van vandaag, van zijn gepatenteerde Skyhook tot zijn activisme in sociale kwesties;
 • 14-voudig All-Star, NBA-kampioen en MVP, Dirk Nowitzki, belichaamt niet alleen de wereldwijde uitbreiding van het basketbal, maar ook de evolutie van het spel zelf als de protoypische ‘sharpshooting big man’;

Kevin Durant, 11-voudig All-Star, competitie MVP en tweevoudig NBA-kampioen, een legende in zijn eigen recht en bekend om zijn unieke aanwezigheid in de competitie, verschijnt voor de derde keer als NBA 2K atleet op de cover.

De NBA 75th Anniversary Edition en Cross-Gen Digital Bundle zijn voorzien van artwork op de cover, geschilderd door de in Atlanta gevestigde kunstenaar Charly Palmer, wiens werk in de beeldende kunst wordt gekenmerkt door complexe composities en een unieke techniek en stijl. Palmer’s werk wordt in het hele land tentoongesteld; hij is het meest bekend om zijn “Civil Rights” serie van schilderijen en composities getiteld “America Must Change,” die furore maakte als cover van TIME Magazine in juli 2020.

“De NBA 2K cover is altijd een middel geweest om verhalen te vertellen en een manier om de unieke en diverse achtergronden van de atleten te laten zien,” aldus Alfie Brody, Vice President Global Marketing Strategy bij NBA 2K. “De cultuur rond het basketbal is levendig en overstijgt geografische grenzen. Dit jaar willen we die wereldwijde diversiteit laten zien via Charly’s verbazingwekkende, one-of-a-kind kunst.”

In Noord-Amerika kunnen spelers een speciale versie van de Standard Edition kopen met zesvoudig WNBA All Star en WNBA Kampioene, Candace Parker, op de cover en exclusief verkrijgbaar via GameStop en EB Games. De verschijning van Parker is een mijlpaal voor NBA 2K: de eerste vrouwelijke coveratlete in de geschiedenis van de franchise. De cover van de Chicago Sky-ster is de nieuwste stap in NBA 2K’s voortdurende initiatieven om vrouwen een prominente plaats te geven in de game. In Japan kunnen spelers ook een speciale versie van de Standard Edition kopen met daarop Washington Wizards Rui Hachimura, een rijzende ster die in 2019 de eerste Japanse speler was die in de eerste ronde werd opgesteld en de eerste Japanse speler die de NBA Playoffs bereikte.

Kijk op de officiële site van NBA 2K22 voor een volledig overzicht van de pre-order details en meer info over de atleten op de cover in de verschillende edities van de game.

2K zal de komende weken nog meer aankondigingen doen over NBA 2K22, waaronder een eerste blik op de features, de reveal van de soundtrack, live service-updates en nog veel meer. Met steeds uitbreidende content en een van de meest gepassioneerde basketbalgemeenschappen, stopt basketbal nooit in NBA 2K.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box