Naughty Dog: PlayStation 5-upgrades zijn nodig

thumbnail

Volgens Neil Druckmann van Naughty Dog is het belangrijk dat consoles upgrades krijgen. Hij hint daarmee naar een aankomende PlayStation 5 Pro die gaat komen. Via de PS Lifestyle lezen we de redenen hiervoor. Het is volgens hem essentieel en ook voor developers nodig dat er krachtigere hardware op de markt blijft komen. Sony heeft een PlayStation 5 Pro zelf nog niet aangekondigd maar deze zal ongetwijfeld gaan verschijnen in de toekomst.

Het is essentieel. Het biedt ondersteuning voor complexe games en het maakt het simpeler voor developers. Het reduceert enorme code-optimalisaties die nodig zijn om games draaiend te krijgen op bepaalde platformen. Ook goede development tools maken het makkelijker om efficiënt te werken. Onze game-engine maakt hier ook gebruik van.

 

Naughty Dog is een Amerikaanse videogame-ontwikkelaar die bekend staat om zijn hoogwaardige en innovatieve spellen. Opgericht in 1984 door Andy Gavin en Jason Rubin, begon het bedrijf aanvankelijk met eenvoudige spellen voor de Apple II en Commodore 64. In 1996 maakten ze een enorme sprong voorwaarts met de lancering van Crash Bandicoot op de originele PlayStation. Dit spel werd al snel een van de best verkochte en meest geliefde titels van die generatie. Met het succes van Crash Bandicoot vestigde Naughty Dog zich als een vooraanstaande studio binnen de game-industrie.

In de daaropvolgende jaren bleef Naughty Dog innoveren en creëerde ze andere iconische series zoals Jak and Daxter voor de PlayStation 2, en later Uncharted en The Last of Us voor de PlayStation 3 en 4. Uncharted, met zijn mix van actie-avontuur en cinematografische verhaallijn, werd een mijlpaal in de industrie en zette nieuwe standaarden voor graphics en storytelling. The Last of Us, uitgebracht in 2013, werd alom geprezen voor zijn diepgaande emotionele verhaal en complexe karakters, wat Naughty Dog’s reputatie als meesterverteller verder versterkte. Vandaag de dag wordt Naughty Dog gezien als een pionier in het creëren van meeslepende en goed uitgewerkte game-ervaringen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Yellow13NL
  Lid
  744
  25 dagen geleden

  Wel een logische redenatie. Hopelijk komt die er dan ook, alleen niet te klein. Wat ik lees over de slim, is dat die nogal weer wat geluid maakt en mijn standaard PS5 is nog altijd heel stil. Ben ook wel benieuwd naar een upgrade voor de Xbox Series, al lijkt Microsoft helaas wel een beetje in een vrije val, mede dankzij live service games en GamePass. Teveel de focus op abonnementen. Sony staat nog altijd sterk en ik ben ook erg blij dat ik voor de PS5 de Nacon Pro controller in huis heb. Nu maar hopen dat er ook… Lees verder »


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx