Mysims

thumbnail

Deze (voor Franse begrippen) natte zomer was ik te vinden in Frankrijk, vier weken lang bruinbakken en niet denken aan alle rotzooi thuis. In één van mijn laatste dagen begon het weer te dagen, de drang die ik wekenlang heb weten te onderdrukken begon het nu van me te winnen. Ik moest en zou naar een lokale game-shop gaan om even de nieuwste spellen te checken, gelukkig konden mijn behoeftes worden bevredigd in een (wel heel erg guur) Frans plaatsje. Een nogal lichte en ruime spellenwinkel kwam mij tegemoet, maar wat ik daar zag betekende niet veel goeds. Veel felle en blije kleuren met daarop nog blijere mensen versierden de wand, het onderschift was klein”Mysims, coming to DS en Wii”. Aangezien ik mij niet lekker begin te voelen als het woord “Sims” langskomt heb ik mij omgedraaid en abrupt de winkel verlaten. De dagen daarop leek het wel een epidemie, de kleine mensen met daarachter felgekleurde huizen versierden de ruiten en winkels in het, eens zo rustige, vissersplaatsje. Ik begon mij te interesseren in de game, het is dan wel een Sims game maar doet niet zo voorkomen. Toen ik thuiskwam was het eerste wat ik toen deed dan ook, naar mijn agenda, en deze game erin zetten. Ik moest weten waarom die mensen zo blij keken op de posters, vandaag is het zover. Het antwoord op mijn vraag zal spoedig beantwoord kunnen worden. Ik pak de styles en laat het helemaal over me heenkomen.

Hello mister Pim

Op een boot wordt ik op het eiland afgeleverd, platzak en al helemaal geen bezittingen in de vorm van meubels. Er wordt mij verteld dat het de bedoeling is het toerisme op het eiland leven in te blazen. Het eens zo levendige en swingende dorp werd nu enkel nog bezocht door een stel zeemeeuwen die (per ongeluk) langs kwamen vliegen. Ik loop via de verlaten weg het dorp in, er branden een paar lichtjes achter de ramen en besluit bij één daarvan aan te kloppen. Laat het nu net de burgemeester zijn waar ik binnenkom, zij vertelt mij hoe het gesteld is met het dorp en wat ik allemaal kan gaan doen. Na een lang verhaal komt het er op neer dat ik door middel van het helpen van toeristen en bewoners sterren kan verdienen. Nadat de sterrenbalk vol is verandert het dorp een beetje waardoor er meer toeristen je eiland gaan bezoeken.

Vanaf nu ga ik even met een rotsnelheid door de game, uiteindelijk loopt het eiland over van toeristen en leeft iedereen lang en gelukkig. Nu ik zojuist “gelukkig” typte kwam mij iets te boven, ik ben ontzettend blij dat My Sims geen “Sims” game is. Wat ik hiermee bedoel is heel simpel, de game mag dan wel een “The Sims” game zijn maar heeft deze feeling niet, dit komt doordat EA de game geoptimaliseerd heeft voor de DS en de Wii. Hierdoor sluit alles vloeiend aan en ziet het er leuk uit, ook op de DS versie die ik speelde. De omgeving is kleurrijk en vol variatie, je personage mag er dan wel niet perfect uitzien maar past perfect in de context van het hele verhaal. Ook het dorp, de bus, het water en windmolens verdienen een pluim, het is gewoon leuk om te zien en draagt ook echt iets bij aan het spel.

Doe iets voor je medemens

Zoals ik al vertelde draait alles om het behalen van sterren. Door de bezoekers op te fleuren en verhalen te vertellen gaan ze je aardig vinden, hierdoor creëer je een goede sfeer onder je bezoekers en houd het het dorp aantrekkelijk. Door werkgevers in je dorp te helpen verdien je de sterren, ze zullen je vragen om spullen af te leveren of ze helpen met een aantal klusjes. Bij deze klusjes kun je denken aan het vangen van vissen, afleveren van goederen, inkopen van meubels, het maken van bloemenkransen en nog veel meer.

Ook leuk zijn de minigames in dit spel, veel verschillende kleine spelletjes die goed blijken te helpen tegen de verveling. Zo kun je vissen gaan vangen of waag je je aan het iets spannendere werk, paraglyden is namelijk ook een optie. Door in je DS te blazen of ontzettend snel met je styles te bewegen is het behalen van veel punten geen probleem, deze punten dragen weer bij aan de hoeveelheid geld wat je aan het eind van een mini-game verdient. Als laatste, en dan stop ik echt met het gezever over mini-games, je kunt ook gaan squashen, door snel genoeg op het scherm te tikken sla je de bal terug. Let op! Er is wel een gevaar, op sommige momenten komt er een schaap door het veld rennen. De mini

Doet me denken aan een Nintendo game

Het valt niet te ontkennen dat deze game toch een beetje weg heeft van Nintendo’s best seller “Animal Crossing: Wild World”. De game van Nintendo bracht legio mensen naar de DS en Cube, mede door zijn originaliteit en verassende gameplay weet het nog steeds duizenden mensen te boeien. Maar wat word er dan nageaapt in Mysims, ik zal het even opsommen: het vissen, het menu, het planten van bloemen, het kopen van meubels en ga zo maar door. Ik heb ACWW een tijdje gespeeld en zag EA’s Mysims dan ook als een vervolg op deze game, hij speelde goed en wist mijn aandacht vast te houden.

Al met al heeft Electronic Arts dus een behoorlijke game weten neer te zetten. Laat je vooral niet afschrikken door het woordje “Sims” in de naam, Mysims laat jou geen personage opvoeden dat rare geluiden maakt als hij moet eten of moet plassen, nee deze game is anders (gelukkig). Ook de graphics wisten mij te verbazen, het mag dan wel net niet kunnen tippen aan ACWW maar weet toch een kleine indruk achter te laten. De replaywaarde zal iets lager liggen, het verhaal in deze game ligt natuurlijk al deels vast. Alles bij elkaar opgeteld kan ik maar tot één conclusie komen: deze game is de moeite waard!


 • Auteur: Pim de Brock | Genre: Simulatie | Release: 03-10-2007 | Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Maxis
  Graphics: 7.8 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 8.2 | Besturing: 7.9 | Replay: 7.2
  7.7

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx