Music Maker RockStar

thumbnail

Zelf je muziek maken tot in detail!

Iedereen zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van Music Maker van Magix. Veel van die mensen zullen ook wel eens de software van het concern aangeraakt hebben op de PC, maar ditmaal kunnen we op de PlayStation 2 aan de slag met Magix Music Maker Rockstar. Wordt een grootheid met je gitaar, maak de ultieme mix en maak het geheel compleet met de sampler en BeatBox in deze nieuwe studiosimulator!

Je hoort dus dat het hier niet gaat om een echte game, maar het gaat hier om het draaien aan knopjes, het configureren van de juiste instellingen en het gebruiken van diverse tools die ervoor zorgen dat jij je eigen supersong kunt fabriceren. Eigenlijk valt het erg aan te raden om gebruik te maken van een eigen gitaar, welke je kunt gebruiken voor Music Maker Rockstar. Hiermee kun je je eigen riffs opnemen in het werkscherm van het spel, eigenlijk het basis-schema voor de game. Je kunt uit 5 verschillende gitaren kiezen, waaronder een akoestische gitaar, maar natuurlijk ook een powermetal-gitaar. Magix Music Maker RockStar is compatibel met de populaire PlayStation 2 gitaar-controllers van muziekspellen, waaronder die van Guitar Hero. De procedure die je moet doorlopen om de randapparatuur aan de gang te krijgen is simpel: gitaar-controller insteken, favoriete gitaar kiezen – en rocken. Zo is het nu voor het eerst mogelijk, eigen rocksessies te starten, in plaats van alleen maar bekende songs na te spelen. Natuurlijk kan elke sessie worden opgenomen en daarna worden nabewerkt in de studio. Met Magix Music Maker RockStar wordt de PlayStation 2 gitaar-controller omgedoopt tot een creatief rockinstrument, dat iedereen direct kan spelen. Een goed alternatief dus van de makers waarmee ze goed inspelen op de gebruikers die meer willen met hun gitaar, en ook wat meer bij willen leren en een beetje ervaring op willen doen wat betreft het maken van eigen muziek. Gebruik daarbij ook een USB-microfoon en je bent klaar om als artiest zingend en spelend op je gitaar uit je dak te gaan.

Maar dat gerij is niet allemaal noodzakelijk als je deze titel aanschaft, want je kunt simpelweg ook al bestaande tunes gebruiken voor je nieuwe song. Standaard zijn er meer dan 4000 geluiden en gitaarrifs aanwezig, waardoor je flink wat rockgrooves en tunes samen kunt stellen en combineren. Als nieuwkomer moet ik zeggen dat het spel vrij toegankelijk is en zelfs voor de leken onder ons goed bedienbaar zal zijn. Het is misschien even wat aanprutsen en wennen aan de grafische interfaces, maar deze zitten over het algemeen erg gebruiksvriendelijk in elkaar zoals we ze al tijden kennen. Het werkscherm, waar je in het begin veelal actief zult zijn, werkt daarnaast overzichtelijk en bestuurt ook goed en laat je een verloop van de song zien met daarin alle ritmes en grooves verwerkt. Het spel is verder ook vrij compleet, met de mixer, het video FX-scherm, de BeatBox, de Sampler en de recorder. In de BeatBox kun je onder andere je eigen ritmes ontwikkelen of vooraf geconfigureerde BeatBox geluiden modificeren. In het midden van de BeatBox bevindt zich het Drumraster, een soort van mini Arranger waarin verschillende trommels, hi-hats en andere percussie-instrumenten op de sporen zijn georganiseerd. Er zijn veel mogelijkheden, effecten en dergelijke aanwezig, wat het dan ook uitdagend maakt voor de echte fans om het beste uit jezelf te halen om iets goeds te fabriceren.

CPU, mem? What for

Music Maker heeft veel weg van de PC-versie van de software, al is het iets meer uitgekleed wat betreft de interface. Bovenin het scherm zien we onder andere de CPU- en geheugenactiviteiten, wat eigenlijk ‘n beetje overbodig lijkt, en meer geschikt zou zijn voor een PC-omgeving (beetje overbodig dus), maar al met al heeft men goed het overzicht weten te houden, waardoor de spelers niet snel vast zal komen te zitten in combinatie met de controls. Je songs kun je makkelijk opslaan op een memory card, waardoor je je songs ook buiten de PS2-omgeving zou kunnen gebruiken en is tevens ook goed speelbaar op de PlayStation 3 console (backwards compatible).

Het is erg leuk dat Magix diens studio tools naar de console brengt, de al wat oudere PlayStation 2 weliswaar, maar deze titel is zoals wel duidelijk echt en alleen bedoeld voor de mensen die willen leren hoe ze op een vrij gangbare manier hun eigen muziek kunnen maken. Een microfoon is niet verplicht, net als de gitaar, maar vooral dat laatste zou ik iedere toekomstige koper wel aanraden, want dat maakt het spel natuurlijk meer persoonlijker. Het gebruik van de standaard gitaarriffs is een mogelijkheid, maar maakt je songs een stuk minder identificerend aan je eigen stijl. Tevens is eigen muziek ook een stuk unieker dan het gecombineer van al bestaande stukken. Music Maker is een vrij compleet, maar vooral gebruiksvriendelijke applicatie, die zich richt op een relatief kleine, weliswaar vaak wel fanatieke doelgroep, en zal ongetwijfeld voor de muzikale spelers onder ons die het beste uit zichzelf willen halen een leuke uitdaging zijn.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Music | Release: 12-04-2009 | Uitgever: Magix | Ontwikkelaar: Magix
  Graphics: 8.0 | Geluid: 8.0 | Gameplay: X.X | Besturing: 8.0 | Replay: 6.5
  7.0
  + Leuk voor de liefhebbers
  + Goede gebruikersinterfaces
  + Als je van rock houdt!
  - Zonder gitaar weinig aan
  - Misschien iets te veel op PC gebaseerd
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box