MotoGP15

thumbnail

Morogames op de kaart

Milestone is de laatste jaren hard aan de weg aan het timmeren om de motorgames op de kaart te zetten. Na eind 2014 MXGP uitgebracht te hebben en een aantal maanden geleden Ride komen ze nu met de nieuwe MotoGP game op de proppen. Milestone heeft een goed moment uitgekozen om MotoGP uit te brengen, het seizoen is dit jaar spannender dan ooit en na de epische wedstrijd op de TT van Assen zal animo hoog zijn.

Na het opstarten van MotoGP 15 merk ik meteen dat er weinig veranderd is, de stijl is gelijk gebleven en het lijkt of de layout rechstreeks van 2014 is overgenomen. De grote verandering die ik merk is dat het irritante pianodeuntje dat continu afgespeeld wordt vervangen is door een rustiger deuntje. De spelmodussen zijn niet veel veranderd, zoals in elke simulatie racegame is er het kampioenschap wat je kunt doorlopen en afzonderlijke grand prixs. Vorig jaar zijn een aantal nieuwe spelopties toegevoegd die ook weer hun weg gevonden hebben naar deze game. Het racen met oude 2takt motoren van de jaren 90 waarop geraced werd tot 2003, time trials waarin je wordt uitgedaagd om tijden te verbeteren die door de echte coureurs zijn neergezet en real events, waar je de hoogtepunten van het echte 2014 seizoen na kunt spelen. Online bestaat het spel uit seasons, waar je tegen elkaar speelt voor punten om zo door te groeien naar de hogere klasses, timed events waarbij het alleen gaat om de ronde tijden en natuurlijk de standaard races.

Uit ervaring is bekend dat niet veel mensen de MotoGP games online spelen en de kans groter is rond de release date om mensen aan te treffen. Ik start een online season op en krijg 1 tegenstander in de lobby, hierdoor is het wel erg makkelijk om naar een hoger niveau te gaan, je hebt een aantal punten nodig om van de moto3 klasse naar de moto2 klasse te promoveren en de AI is te makkelijk om het je moeilijk te maken, ofwel je wordt 1ste of 2de wat betekent dat je na een aantal sessies gepromoveerd bent. Na een korte introductie online wil ik de andere modussen uitproberen, helaas is het animo online zo laag dat het lastig is om tegenstanders te vinden. Dit zou kunnen komen aangezien ik de game op een ps3 test en hier minder mensen het op spelen maar uit ervaring met vorige games merk ik wel dat er weinig mensen dit spelen online, en dat is natuurlijk jammer.

Offline dan maar…

Dan maar verder met waar het spel om draait, de carreer modus. De grootste verandering ten opzichte van vorig jaar is dat je nu motoren moet kopen en je eigen team start. Je moet sponsors zien te vinden om zo een stap hoger te gaan en betere motoren te krijgen. Zo bouw je de carriere op tot je op de hoogste tree staat in de koningsklasse. Persoonlijk vind ik dit wel een leuk idee, dat je minder van team naar team aan het springen bent. Hierin merk je ook de invloed die Ride heeft gehad, waarin je alles zelf moest kopen. De handling van de motoren is iets aangepast sinds vorig jaar, merkbaar is dat als je in een chicane nog even de voorrem wilt aanraken maar dit iets te ferm doet de motor even achter los komt van de grond waardoor je de chicane mist. Dit zijn kleine aanpassingen die het net wat realistischer maken. De AI is ook iets beter, hoewel ze nog steeds een beetje blind de lijn volgen en ze niet bang zijn om je daardoor van je motor te tikken, al is het niet meer zo erg als verleden jaar. Waar je in 2014 nog kon kiezen tussen easy, medium of hard zijn er nu 5 moeilijkheidsgraden, dat is een groot voordeel voor velen waarvoor hard net wat te lastig is en medium veel te makkelijk. Dit zorgt ervoor dat races tegen de AI ook een stuk leuker worden.

Grafisch is de game nog niet om over naar huis te schrijven, vooral in donkere race alsin Losail, Qatar is er een hele rare glare op de pakken van de coureurs. In zonlicht races ziet het er wel een stuk beter uit dan voorheen, de tracks zijn wat kleurrijker en de kleuren springen er meer uit. Aan motoren daarintegen zit te weinig detail en ook de afwerking ziet er niet geweldig uit. Vooral wanneer de game opgestart wordt en je ziet een motor gepositioneerd staan denk je niet: Dit ziet er goed uit! Het geluid is volgens mij bij iemand in de achtertuin opgenomen, de motoren klinken net als grasmaaiers. Zelfs de MotoGP motoren klinken niet helder en wat flets, waarschijnlijk zijn deze geluiden opgenomen vanaf een opname en niet direct bij de motorfietsen. Als je eenmaal bij een race bent geweest weet je hoe ze horen te klinken, en dat is een stuk harder en meer helder dan in de game.

Milestone heeft met MotoGP 15 wel een stap vooruit gemaakt, maar de stap die is gemaakt is maar een kleine. Door de verandering in de AI is de stap wel significant te noemen wanneer gekeken wordt naar het plezier met het racen. Helaas is de audio nog steeds matig en grafisch is het ook niet om over naar huis te schrijven. Daarmee is MotoGP 15 een middelmatige game voor zowel iefhebber als beginnende motorcoureur.


Auteur: Evilgamerz redactie,"GamesCom 2015 - XCOM2, Unravel, Syndicate en Risen 3" | Genre: Race | Release: 03-07-2015 | Uitgever: Milestone Games | Ontwikkelaar: Milestone Games
Graphics: 5.5 | Geluid: 5.5 | Gameplay: 6.5 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
6.0
+ Verbeterde AI
+ Meer moeilijkheidsgraden
+ Suzuki eindelijk weer in een MotoGP game
- Geluid is matig
- Grafisch niet hoogstaand
- Online community is dood

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x