Minibird Pop Top Switch Controller

thumbnail

De Nintendo Switch leunt sterk op de unieke manier van besturen met de Joy-Con controllers. Dit werkt uitstekend wanneer Nintendo Switch spellen van de grond af aan met deze controllers in gedachten zijn ontwikkeld. Maar speel je graag spellen die oorspronkelijk met een standaard controller gespeeld worden, dan voldoet de controller die standaard met de bundel geleverd voor de meeste spelers niet. Nintendo biedt de Pro Controller voor de Nintendo Switch aan en hoewel deze kwalitatief uitstekend is, is de prijs er ook naar. Een goedkopere alternatief is dan ook gewenst, zeker als je op zoek bent naar een paar controllers. Minibird probeert hier de oplossing te bieden met de Pop Top controller die in vier verschillende kleuren beschikbaar is. Wij hebben deze controller eens flink aan de knoppen gevoeld.

Een erg nette ervaring uit de doos

De controller wordt geleverd met een boekje, USB-C kabel en de controller zelf. Het is mooi om te zien dat de controller zowel een USB-C aansluiting bevat en met een degelijke kabel van 1 meter geleverd wordt. Dit maakt het paren namelijk uit de doos super makkelijk. Verbind de controller met de USB-C kabel aan de dock en de controller wordt automatisch gekoppeld met de console. Geen gedoe dus. Gooi het boekje ook niet meteen weg, hierin staat namelijk hoe je alle extra mogelijkheden van de controller kunt gebruiken. Zo uit de doos voelt de controller erg degelijk aan en zeker niet te licht of te goedkoop. De controller probeert het wiel niet opnieuw uit te vinden; de lay-out is vergelijkbaar met een Xbox controller en de Nintendo Pro controller. De vier kleuren die beschikbaar zijn, spelen slim in op thema’s die vele gamers meteen zullen herkennen zonder deze direct op de doos te vermelden. Met een knipoog naar Batman, Fortnite, Mario en Pikachu is er voor elke gamer een leuke controller te vinden. Persoonlijk ziet dit er net wat stijlvoller uit dan sommige andere controllers met erg drukke versieringen.

Het materiaal waarvoor gekozen is, is een harde plastic met een soort rubber structuur. Het voelt dan ook meteen erg goed aan. De controller is een stuk kleiner dan je zou verwachtten en is zelfs een stuk kleiner dan de Nintendo Pro controller. Dit zorgt ervoor dat de knoppen op de controller voor zowel grote als kleine handen uitstekend bereikbaar zijn. Dit heeft wel een nadeel. Volwassen spelers die kramp krijgen met de standaard controller, zullen hier ook hetzelfde probleem hebben met lange speelsessies. Voor korte speelsessies heb je dit niet zo snel door, dit is wel een gemiste kans om een controller voor zowel grote als kleine handen te lanceren. Voor kinderen daarentegen is dit de perfecte formaat en zullen deze klachten totaal niet voorkomen. Het hangt er dan ook sterk vanaf wat de reden is waarom je op zoek bent naar een nieuwe controller. Als de nummer 1 reden kramp is wegens een te kleine controller, dan is deze controller helaas niet het antwoord.

Turbo en programmeerbare knoppen

De knoppen en de analoge sticks voelen veel beter aan dan op de Joy-Cons. De analoge sticks hebben meer beweegruimte en voelen ook nog eens erg responsief aan. Ze klikken nieuw uit de doos wel wat stroever dan een standaard controller, maar dit zal naar verloop van tijd ietsjes losser worden. De knoppen voelen ook erg lekker aan en met name de schouderknoppen en triggers zijn hier een enorme verbetering. Dit maakt deze controller uitstekend geschikt voor shooters of racegames. De d-pad daarentegen bevat een klein kritiekpunt. De d-pad klikt namelijk wanneer je een knop indrukt. Dit zorgt voor relatief veel geluid wanneer je veel gebruik maakt van de d-pad. Het voordeel is  dan weer wel dat de d-pad super lekker reageert en je kunt horen wanneer je de knop hebt ingedrukt. De andere noodzakelijk Nintendo Switch knoppen zijn ook allemaal aanwezig, waardoor er op dat vlak niks mist en je volledig gebruikt kunt maken van alle Nintendo Switch functionaliteiten.

Minibird heeft ervoor gekozen om twee extra functionaliteiten toe te voegen. Zo zijn er aan de onderkant twee programmeerbare knoppen te vinden. Deze knoppen zitten op de perfecte locatie. Ze zitten niet in de weg, maar zijn ook makkelijk te bereiken met je vingers. Deze twee knoppen kun je tot maximaal 12 gecombineerde knoppen programmeren. Zet de schakelaar aan de achterkant om, druk op een programmeerbare knop in combinatie met de plus knop en je kunt vervolgens aangeven welke knop het moet voorstellen. Dit werkt wonderbaarlijk makkelijk en de schakelaar op de achterkant maakt het ook erg gemakkelijk om deze knoppen uit te schakelen of te resetten indien dit gewenst is. De turbo knop daarentegen voelt aan als een leuke overbodige gimmick die we natuurlijk uit de Super Nintendo tijdperk kennen. Houd de turbo knop met de plus knop ingedrukt en je kunt nu een knop aangeven die je de turbo functionaliteit wilt meegeven. Druk je deze knop dan in dan zal deze knop 5,12 of 20 keer per seconden automatisch voor je ingedrukt worden. Kan handig zijn voor bepaalde spellen, maar voor de meeste spellen bleef deze functionaliteit ongebruikt.

Een degelijke controller!

Voor bijna de helft van de prijs van een pro controller is de Pop Top controller voor de Nintendo Switch een uitstekende compromis. De controller voelt aan als kwaliteit, ligt erg goed in de hand en de knoppen zijn een enorme verbetering in vergelijking met de standaard controller. De programmeerbare knoppen zijn erg handig en de turbo knoppen zijn een mooie bonus. De controller gaat langer dan 12+ uur mee en leuk is om te weten dat de controller via de kabel ook op de PC werkt. Als je geen enorme handen hebt dan is deze controller een uitstekend alternatief voor de Pro controller.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: - | Release: 03-05-2021 | Uitgever: Minibird | Ontwikkelaar: Minibird
  Graphics: - | Geluid: - | Gameplay: - | Besturing: - | Replay: -
  9.0
  + Voelt aan als kwaliteit
  + De programmeerbare knoppen zijn erg handig
  + Sticks en triggers zijn een enorme verbetering
  - Aan de kleine kant
  -
  -

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  1582
  1 jaar geleden

  Ziet er mooi uit.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx