Microsoft dacht na over koop van Nintendo en Valve

thumbnail

Phil Spencer, CEO bij de gamingafdeling bij Microsoft, heeft in 2020 de overweging gemaakt om studio’s als Nintendo en Valve over te nemen. Dat blijkt uit een mailwisseling die we na kunnen lezen via interne documenten van het concern. Valve kennen we onder andere van Half-Life en het Steam distributieplatform. Nintendo kennen we uiteraard van de Nintendo Switch en Mario-games. In de documenten vinden we onder andere de volgende uitspraken:

“Ik heb talloze discussies gehad [met Nintendo] over nauwere samenwerking en ik denk dat we ons in de beste positie bevinden als een Amerikaans bedrijf een kans heeft bij Nintendo. De ongelukkige (of gelukkige voor Nintendo) situatie is dat Nintendo op een zijspoor zit. Grote stapels geld hebben ze te besteden, ze hebben een [bestuur] dat tot voor kort niet heeft aangedrongen op verdere stijgingen van de marktgroei of de aandelenkoers.”

 

Van een uiteindelijke overname kwam het nooit. Valve’s Gabe Newell was overigens in het verleden medewerker bij Microsoft. Ook over eventuele overnamebedragen is niet gesproken verder. De plannen waren dan ook vooral in een vroegtijdig stadium en verre van definitief.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx