Microsoft: Blu-Ray overbodig, streaming is de toekomst

thumbnail

Microsoft heeft zo lijkt het gereageerd op kritiek die momenteel in de rondte gaat als het de media voor de Xbox 360 betreft. Final Fantasy XIII is inmiddels gelanceerd en zou er beduidend minder goed uit zien op de Microsoft console in vergelijking met de PS3 game en nu dreigt ook LA Noire geannuleerd te worden door de gebrekkige opslagruimte op DVD-9 media. Een Microsoft director laat via de Computerandvideogames echter weten dat Blu-Ray geen prioriteit heeft.

“We hebben geen plannen om Blu-Ray naar de Xbox 360 te brengen. In feite, de toekomst voor home entertainment ligt bij streaming, wat we in de herfst van het afgelopen jaar al lieten zien door als eerste het mogelijk te maken om 1080p films te streamen op de console” Of het streamen Microsoft echter over de kritiek heen zal helpen is nog de vraag, aangezien de opslagproblemen op de te beperkte DVD-media nu steeds pijnlijker naar voren komen en ook bij developers zorgen voor meer klachten, waaronder bij Team Bondi.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  7 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Mooiste vind ik nog wel dat je tijdens het spelen van Metal Gear Solid 4 de meldign krijgt “plaats dvd 2 in de speler” en vervolgens “o nee niet nodig dit is een blue ray speler!” LOL

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Volgens mij is het de manier waarop Blu-Ray gewonnen is dat hun stoort. 🙄 Als Blu-Ray zich aan de afspraken hadden gehouden van Disney, dan had het nu nog een hevige strijd geweest. Maar dat terzijde, de mens wordt luier en streamen is daar het antwoord voor. Echter gaat dit meer op de muziek van nu lijken denk ik. Of je betaald en download of je gaat lekker naar de winkel voor je doosje + boekje. En waarschijnlijk wordt streamen uiteindelijk goedkoper dan de ouderwetse manier. 🙄

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Final Fantasy XIII grotr onzin de game ziet net zo goed uit op de ps3 als op de 360 maar ja de sonu boys zouden dat niet graag wilen horen blue ray is al achterhalt vor dat het echt door breekt HDV is de toekomst 10 keer meer opslag als op de bluerau van sony maar ja sony moet snel nog geld verdienen op zijn kindje de blueray

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Streaming is inderdaad toekomst, maar nu nog lang niet. Zoals BuZ_NL al zei, over een jaar of 3/4 misschien. Blu-Ray is nog niet eens op z’n top, steeds meer mensen schaffen een Blu-Ray speler aan of kopen een Full HD tv. Ook Blu-Ray films worden langzamerhand wat beter verkocht. Kortom, Blu-Ray is aan het groeien. Ik denk persoonlijk dat Microsoft hier nog niet aan toe wil geven. Ik ben dan ook benieuwd wanneer er een nieuwe xbox komt, of deze Blu-Ray zal ondersteunen:) Als het aan Microsoft ligt iig niet.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  ik vind het goed nieuws want ms denkt altijd alles beter te weten maar onder tussen weten ze nu wel dat er nie veel meer kan op de 360 hij zit nu al op ze max na 3 jr vet hoor rot maar lekker op ms hou het maar lekker bij de pc industrie

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Ik vind dat je jezelf ‘n beetje belachelijk maakt als je eerst een HD-DVD speler verkoopt en later de winnende media niet serieus neemt (Blu-Ray) en zegt dat die niet nodig is.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Opzich heeft Microsoft gelijk, streaming is denk ik ook de toekomst, alleen over een jaar of 3/4 denk ik. Want ik zie nog niet zo snel dat ieder huishouden een glasvezel aansluiting heeft. En daar komt nog bij dat mensen graag een doosje+boekje willen hebben als ze 50/60 euro voor een spel neerleggen. Ze hebben door het ontbreken van een HD-DVD/Blu-Ray speler, de plank grotendeels misgeslagen. Desalniettemin is de Xbox 360 een leuke console en heb er ook al heel wat uurtjes plezier mee gehad, maar denk wel dat iedereen in ziet wat de beperkingen van het ontbreken van een… Lees verder »


  Naar boven
  7
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box