Mario Party 8

thumbnail

Time to party!

Spelers die écht iets leuks willen beleven op hun spelcomputer worden door de Mario Party-reeks nooit teleurgesteld. Deze blijvend populaire serie gezelschapsspellen levert eindeloze fun voor spelers van alle leeftijden, en natuurlijk vormt Mario Party 8 op deze regel geen uitzondering. Mario’s allereerste Party op de Wii levert volop onvergetelijke spelmomenten en is de perfecte game om te spelen met vrienden en familie. Het feest kan beginnen op 22 juni 2007, want dan wordt Mario Party 8 gelanceerd in Europa.

Alle favorieten uit eerdere delen keren terug in de nieuwste Mario Party, maar naast populaire helden als Mario, Luigi, Peach en Yoshi laten ook nieuwkomers als Blooper en Hammer Bro zich zien en horen. Net als in de voorgangers moeten spelers hun figuren over het spelbord verplaatsen door met de dobbelsteen te gooien, waarbij speciale vakjes toegang geven tot spannende minigames, en elke ronde wordt afgesloten met uitdagende actie in een extra minigame. Naast de diverse spelvarianten voor een enkele speler, komt Mario Party 8 natuurlijk het best tot zijn recht als de fun met vrienden en familie wordt gedeeld, waarbij zowel twee tegen twee als ieder voor zich gespeeld kan worden.

WiiMote maakt het verschil

De basisgedachte achter het fenomeen Mario Party krijgt een heel nieuwe dimensie nu de bewegingsgevoelige Wii-afstandsbediening in het spelplezier wordt betrokken. Elke minigame moet op een nieuwe, dynamische en soms ook hilarische manier bestuurd worden. Soms moet de Wii-afstandsbediening hiervoor horizontaal of verticaal vastgehouden worden, terwijl hij soms ook op het beeldscherm moet worden gericht. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: dit keer kunnen spelers zich onder andere wagen aan een snowboardrace, een taartdecoratiewedstrijd, een tochtje met een roeiboot en een koorddansrace. Dankzij de Wii-afstandsbediening kunnen spelers nu ook veel sneller en gemakkelijker hun keuzes maken in menu’s en op de spelborden. In sommige minigames kunnen spelers nu ook hun zelfgemaakte Mii-personages gebruiken. Het voornaamste speltype is de Party Tent, waarin spelers zowel tegen de computer als met twee tot vier vrienden om beurten kunnen spelen. Op elk spelbord gelden weer andere regels, maar in het algemeen is het de bedoeling om binnen een bepaald aantal beurten zoveel mogelijk sterren te verzamelen. De minigames die in de Party Tent gespeeld kunnen worden zijn afhankelijk van het aantal spelers.

Spelers die maar geen genoeg krijgen van al die maffe minigames, kunnen zich hier eindeloos mee vermaken in de Mini-Game Tent. In de Star Battle Arena kunnen spelers hun vaardigheden beproeven door tegen de computer te strijden, terwijl de Extras Zone en de Fun Bazaar nog meer mogelijkheden bieden om van de minigames te genieten. Natuurlijk biedt Mario Party 8 ook volop variatie als met twee, drie of vier spelers wordt gespeeld. Vrienden en familie kunnen bijvoorbeeld met en tegen elkaar strijden in de Party Tent, Mini-Game Tent en de Extras zone. Het nieuwste deel in de Mario Party-serie combineert een klassieke spelformule met de allernieuwste technologie om een geheel nieuwe spelbeleving te garanderen! De feestelijke lancering van Mario Party 8 zal in Europa plaatsvinden op 22 juni 2007. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €50.


 • Auteur: Nintendo/Jeroen Janssen | Genre: Fun | Release: 11-05-2007 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box