Maak kennis met Wii Fit Plus: workouts, calorieënmeter en balansspellen

thumbnail

Altijd al gedroomd om in het comfort van je eigen huiskamer met je persoonlijke trainer aan lichaam en geest te werken? Die droom komt nu uit!

Wii Fit Plus is in Europa verkrijgbaar vanaf 30 oktober 2009 en geeft het fenomeen Wii Fit een nieuwe impuls met nieuwe oefeningen voor lichaam en geest. Hiermee wordt het gemakkelijker dan ooit om thuis met trainen te beginnen en ermee door te gaan!

Voor het eerst kun je zelf yoga-oefeningen en spiertrainingen kiezen om een doorgaand programma samen te stellen dat is toegespitst op je persoonlijke fitnessdoelen. Je kunt ook kiezen om bepaalde delen van het lichaam te trainen, of programmas kiezen die zich richten op ontspanning of het verbeteren van je houding. De optie My Routine laat je maar liefst 30 oefeningen combineren en opslaan. Als je geen zin hebt zelf een programma samen te stellen, kan Wii Fit Plus ook een willekeurig trainingsprogramma samenstellen uit yoga-oefeningen en spiertrainingen. Kies je hiervoor het thema Lifestyle, dan krijg je bijvoorbeeld oefeningen om te ontspannen, bepaalde spieren te trainen, je lenigheid te vergroten en zelfs oefeningen die helpen bij koude handen en voeten. Kies je het thema Health dan krijg je een programma dat helpt je buikspieren te trainen en vet te verbranden, terwijl het programma Youth je in staat stelt je onderlichaam te trainen en aan geest en lichaam te werken.

Naast de metingen van gewicht en BMI die al in Wii Fit aanwezig waren, maakt een geheel nieuwe calorieënmeter het nu nog gemakkelijker je dagelijkse vorderingen bij te houden. Deze meter maakt een inschatting van de hoeveelheid zuurstof die tijdens de fysieke activiteit door het lichaam wordt gebruikt, en maakt op basis daarvan een schatting van de calorieën die tijdens het spelen worden verbrand. Wii Fit Plus kan bijvoorbeeld inschatten dat een persoon met 70 kilo lichaamsgewicht die de oefening Hula Hoop een half uur uitvoert, 140 kcalorie verbrand.

Naast alle oefeningen en mogelijkheden uit het originele Wii Fit, levert Wii Fit Plus maar liefst 50% meer content, inclusief vijftien nieuwe balansspellen en zes nieuwe yoga-oefeningen en trainingsoefeningen. Je hebt dus heel wat mogelijkheden om de dagelijkse stress tegen te gaan met zowel inspannende als ontspannende oefeningen.

Met een hele reeks leuke nieuwe minigames en een nieuwe Multiplayer-optie, kan het hele gezin in beweging komen. In diverse balansspellen en trainingen kunnen maar liefst acht spelers met elkaar de sportieve strijd aangaan. Dit keer kun je rennen en springen om een hindernisbaan met zwevende platformen te overwinnen, sneeuwballen naar je vrienden gooien of zien hoe ze met hun armen wapperen om als een kip van doelwit naar doelwit fladderen.

Wii Fit Plus wordt zowel met als zonder het Wii Balance Board geleverd. De versie zonder Wii Balance Board is bedoeld voor mensen die dit accessoire al in huis hebben. Het Wii Balance Board registreert bewegingen door je gewicht te verplaatsen naar links, rechts, voor en achter. Hierdoor is het mogelijk dat de bewegingen van de persoon die op het Wii Balance Board staat worden gebruikt om de acties in beeld te besturen. De sensoren van het Wii Balance Board kunnen zelfs de kleinste bewegingen registreren, zodat het programma het ook al herkend als de gebruiker bijvoorbeeld zijn arm optilt. Het Wii Balance Board wordt op allerlei uitdagende en leuke manieren gebruikt, bijvoorbeeld in nieuwe activiteiten als Skateboarding en Rhythm Kung Fu.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx