LOGITECH G onthult het PRO X 60 Gaming Keyboard met KEYCONTROL-technologie

thumbnail

Vandaag kondigt Logitech G, een merk van Logitech en toonaangevend vernieuwer van gamingtechnologieën en -apparatuur, het Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED Gaming Keyboard aan. Een compact toetsenbord van professionele kwaliteit dat waardevolle ruimte vrijmaakt om te voldoen aan de veranderende behoeften van pro-gamers.

Esports atleten eisen de allerbeste apparatuur om hun competitieve spel te verbeteren. De 60 procent toetsenbord vormfactor is steeds populairder geworden onder pro’s omdat het meer ruimte overlaat voor de dynamische muisbewegingen die nodig zijn voor FPS wedstrijden op pro-niveau. Een 60 procent toetsenbord is perfect te positioneren voor optimale prestaties, past beter in de wedstrijdruimte en is ook gemakkelijker voor spelers om mee te nemen naar toernooien.

“De PRO X 60 is perfect voor spelers die een toetsenbord nodig hebben dat zich aan elke opstelling en omstandigheid kan aanpassen. Het is ook super makkelijk om mee te nemen op reis. Ik vind het geweldig”, zegt Michaela ‘Mimi’ Lintrup, Valorant speler voor G2 Esports.

KEYCONTROL
Hoewel toetsenborden van kleiner formaat geweldig zijn voor competitief spel, kunnen ze kritieke toetsen missen die sommige pro-spelers nodig hebben. Om dit op te lossen introduceert de PRO X 60 een innovatieve nieuwe technologie, KEYCONTROL, om gamers te voorzien van aanpassingsmogelijkheden die veel verder gaan dan wat een standaard toetsenbord levert.

“Door onze unieke samenwerking met spelers hebben we belangrijke inzichten verzameld die een sleutelrol hebben gespeeld in ons ontwerp van de PRO X 60 en die de behoefte aan KEYCONTROL hebben onderstreept. Deze nieuwe functie heeft alles wat een Pro-speler zich kan wensen: een compacte, draagbare vormfactor, gecombineerd met geavanceerde nieuwe technologieën die allemaal zijn ontworpen om hen de uitrusting en prestaties te geven die ze nodig hebben om te winnen.” aldus Brent Barry, Head of Esports en PRO Series bij Logitech G.

KEYCONTROL is een gebruiksvriendelijke tool in GHUB en biedt spelers aanzienlijk meer aanpassingsmogelijkheden doordat ze tot 15 functies per toets kunnen toewijzen en hun toetsenbord kunnen aanpassen aan hun unieke stijl. In combinatie met G-SHIFT, een geavanceerde functie die spelers aan bijna elke toets kunnen toewijzen (zoals een zijknop van de muis aan een actie), kunnen spelers de nieuwe laag toetsen activeren en snel toegang krijgen tot elke toets of opdracht direct onder hun linkerhand- en WASD-toetsen, of elke andere programmeerbare toets op het toetsenbord.

“Het formaat is heel fijn, uitermate professioneel en handig mee te nemen. Het voelt alsof de keys zo snel reageren dat mijn inputs direct geregistreerd worden. Als je eraan gewend bent is dit oprecht een groot voordeel in mijn games.” – Jelle Louwen, mCon Esports

LIGHTSPEED DRAADLOZE CONNECTIVITEIT
De PRO X 60 beschikt ook over de vertrouwde prestaties en betrouwbaarheid van Logitech G’s LIGHTSPEED draadloze technologie. LIGHTSPEED wireless is ontworpen om net zo snel te zijn als bedraad, maar ook extreem robuust, zelfs in de moeilijkste omgevingen.

GX OPTISCHE SCHAKELAARS
De PRO X 60 is verkrijgbaar met GX Optische schakelaars in zowel tactiele als lineaire configuraties, die snellere activering bieden dan standaard mechanische schakelaars voor snellere gameplay. In tegenstelling tot mechanische schakelaars activeert GX Optical door de kracht van licht, waardoor je commando onmiddellijk wordt verzonden en de debounce die nodig is bij mechanische schakelaars wordt geëlimineerd. Met precisie en snelheid wordt het signaal ontketend op het moment dat je de schakelaar inschakelt. De schakelaars zijn ook in de fabriek gesmeerd en ontworpen voor een bevredigende spel- en type-ervaring.

FEATURES
Extra functies in het PRO X 60 toetsenbord zijn onder andere:

 • Dual-shot PBT keycaps
 • LIGHTSYNC RGB-verlichting
 • Schakelaar voor gamemodus
 • Volumeregelaar en mediaknoppen
 • Bluetooth
 • 2:1 LIGHTSPEED-adapter

PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID
Het PRO X 60 LIGHTSPEED Wireless Gaming Keyboard is later deze maand verkrijgbaar in zwart, wit en roze (enkel LogitechG.com) bij bekende (r)etailers voor een adviesprijs van 199 euro. Ga voor meer informatie naar LogitechG.com.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx