Let’s Make A Soccer Team

thumbnail

Kunnen jullie het raden?

Jullie kunnen het vast wel raden, het gaat hier inderdaad om een managergame, en weer over voetbal. Maar dit keer is het van SEGA en wel voor de PS2. SEGA is inmiddels al een paar seizoenen een bekende ontwikkelaar op het gebied van simulatiespellen op de PC (Vooral bekend met Football Manager). SEGA had al eens het idee in het achterhoofd om iets te doen voor de consoles, maar helaas voor anderen is deze game alleen te verkrijgen voor de PS2. Maar wees niet getreurd, misschien heb je wel een PS2 en kun je straks gaan genieten van deze game die SEGA zo nodig zeer speciaal en exclusief wilde maken voor de console van Sony. Maar genoeg gepraat, ik ben hier om jullie uit te leggen wat er nu zo speciaal is aan juist die game van SEGA.

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen

Ten eerste heeft SEGA gezegd dat er veel meer gebouwd kan worden in- en rond het stadion van je club. Dat is natuurlijk wel leuk lief en aardig, maar wat kan er dan allemaal meer gebouwd worden? Nou, je kunt onder anderen heel secuur kleuren kiezen voor de stoeltjes van je stadion en men zegt zelfs dat je patronen in je stadion zou kunnen maken (Een patroon met het logo van je favoriete ploeg, in een heel ander stadion bijvoorbeeld). Dit is al één van de mooie beloftes, maar gezien SEGA zijn beloftes wel nakwam op de PC heb ik er ook wel vertrouwen in dat het SEGA ook gaat lukken op de PS2. Erg leuk is ook de optie waarin je je club moet beschermen tegen een multimiljonair om te voorkomen dat je club wordt overgenomen door de rijke stinkerd. Helaas kun je Chelsea niet meer redden van de ‘’ondergang ‘’ aangezien dat al tijden geleden overgenomen is door een andere rijke stinkerd (Roman Abromovich).

Hoera voor SEGA!

Laat ik jullie dan nu eens verrassen met het feit dat de Nederlandse competitie er ook inzit. Hoera voor SEGA! Zo zou je het wel kunnen stellen ja, want daarnaast vind je ook de Engelse, Franse, Duitse, Spaanse en Italiaanse competities. Je zult echter niet met Juventus kunnen spelen. Je zult echter tijdens het spelen van één van deze competities ontdekken dat je meerdere rivalen hebt die je willen aftroeven met hun spelers. Je zult dus echt een staaltje kunst en vliegwerk moeten laten zien om zoveel mogelijk toppers naar je club te halen. Er is in LMST een systeem ingebouwd die je in staat stelt realistischere transferonderhandelingen te maken, die je vervolgens zelf mag gaan regelen in 3D. Ja, je kunt met je personeel en tegenstanders praten over de best mogelijke deals. Maar er is meer leuk 3D nieuws.

Jouw nieuwe 3D leven

Zo kun je bijvoorbeeld ook de wedstrijden in 3D zien, die je versneld om juist in een normaal tempo kunt afspelen. Je zult de wedstrijden echter niet echt 90 minuten kunnen laten draaien, maar dit is vrij normaal en vooral bij simulatiespellen op de consoles. Dat je de wedstrijden in 3D kunt afspelen is natuurlijk heel erg mooi, maar ik heb mijn twijfels bij alle dingen die SEGA in de game wil gaan verwerken. Waarom hoor ik jullie vragen? Heel simpel, aangezien veel manager spellen vaak vastlopen wanneer er teveel ‘’rommel’’ in het spel is gestopt en dit heb ik maar al te vaak meegemaakt bij de Premier Manager serie onder andere voor de PS2. Die twijfels kan ook niemand bij mij wegnemen aangezien ik redelijk wat ervaring heb met dit type spellen. Wanneer je veel van dit soort spellen speelt kom je ook gauw te weten wat goed zou kunnen zijn en wat niet, en dat is de reden waarom ik nog wel mijn twijfels heb bij LMST.

Laatste twijfels?

Je kunt natuurlijk allerlei zaken doen, verbouwingen maken, geld vragen bij de voorzitter en contracten verlengen van je spelers, maar er zijn ook dingen die wat meer aandacht vragen. Zo is je jeugdteam (Het laatste wat ik ga behandelen) erg belangrijk en is er ook de mogelijkheid ingebouwd om in je jeugdteam te investeren om zodoende te bekijken welke spelers je tot je eerste elftal wilt promoveren. Maar hier steekt dan ook mijn laatste twijfel zijn kop op? Is er wel genoeg diepgang om de replaywaarde van dit spel hoog te houden? Was het wel verstandig van SEGA, om aan een nieuw avontuur te beginnen waarbij manager simulatiespellen op de consoles het niet verschrikkelijk goed doen. Had SEGA het hier niet beter bij kunnen laten? Wie weet, de tijd zal het leren en ik hoop dat SEGA dat dan ook doet voordat het spel in het 4e kwartaal van 2006 verschijnt.


Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: Manager-sim | Release: 11-08-2006 | Uitgever: SEGA | Ontwikkelaar: SEGA
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x