LEGO DC Super-Villains – Aquaman DLC Part 1

thumbnail

Eerste Aquaman-content van de Season Pass-DLC

Na het succes van LEGO DC Super-Villains, is het natuurlijk tijd voor wat downloadbare content voor de game. Ten slotte hebben mensen niet voor niets een season pass voor de game aangekocht, althans, die mogelijkheid heb je met de game. De Season Pass kost 14,99 Euro en bevat spannende add-ons voor toekomstige DC-films die er komen gaan, of er in dit geval al zijn. Aquaman draait namelijk nu in de bioscopen, en daarvoor is het eerste DLC-pakket verschenen. Naast 2 Aquaman level-pakketten komen er ook 2 level-pakketten voor Shazam!, een film die begin volgend jaar in de bioscopen zal draaien, april om precies te zijn.

In het eerste deel van de DLC kunnen we aan de slag met Mera en natuurlijk het karakter Aquaman, waar de film vooral om draait. In de onderwaterwereld van Atlantis proberen ze hun broer Orm te stoppen. Hij heeft het namelijk gemunt op het kwaad en schrikt niet terug om de nodige haaien op je af te sturen. De DLC draait vooral om een eindbaasgevecht waarin je direct aan de slag zult gaan om het kwaad te stoppen. Met Mera kun je daarnaast afzonderlijk wat collectibles opsporen. Het pakket bevat een kwartier aan gameplay, wat op zich niet veel is, maar aangezien er nog het nodige moet komen op zich ook niet te weinig zal zijn. Het eerste pakket neemt Aquaman, Mera, Orm, Black Manta, King Nereus en Queen Atlanna met zich mee, daar waar we in het tweede pakket onder andere Vulko, Trench Creature, Murk en Brine King mogen verwachten.

Hoewel de DLC dus redelijk kort is, is het lastig te zeggen of de aankoop van de Season Pass voor 15 Euro gerechtvaardigd is. In ieder geval is de gameplay wel erg vet. Zo zwem je natuurlijk onder water, waardoor het gevoel van zwaartekracht volledig anders aanvoelt. Daarmee concentreert de gameplay zich niet zozeer op vechten, maar meer op behendigheid bij het platformen. Daarnaast is het eindbazengevecht vrij ondoordacht en simpel, waardoor je niet echt diep hoeft na te denken over hoe je de vijand moet verslaan. Aangezien puzzels in deze DLC zo goed als ontbreken, zul je vrij snel door de actie heen geschoten zijn. Ook de abilities van de characters zijn nog niet bijster bijzonder te noemen. Met schieten/gooien, hendels overhalen en zwemmen heb je de gameplay-elementen ongeveer wel in een notendop genoemd. Leuk zijn wel de artwork-achtige tussen-animaties die voorbij komen. In ieder geval is het leuk dat er nu DLC uitkomt gebaseerd op recente ontwikkelingen in het DC-universum. Het is dan ook een prima begin wat betreft content van de Season Pass. We kijken dan ook uit naar wat er nog komen gaat!

DC LOGO and all related characters, and elements are trademarks of DC Comics © 2018. All Rights Reserved.
WB GAMES LOGO, WB SHIELD: ™ & © Warner Bros. Entertainment Inc.
(s18)


Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Platform | Release: 15-12-2018 | Uitgever: Warner Bros. | Ontwikkelaar: TT Games
Graphics: 7.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 7.5 | Replay: 5.0
6.8
+ Onderwater platformen
+ Leuk geanimeerde artwork-tussenfilmpjes
+
- Feitelijk vooral een eindbaasgevecht
- Met een kwartier wel vrij kort
-

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven