Kudo: Bijna niemand speelt first person shooters nog op de PC

thumbnail

Microsoft’s Kudo Tsunoda laat in de Game Informer weten dat shooters op de PC niet meer zijn wat het is geweest op het platform. De Kinect man vertelt in het magazine dat first person shooters vrijwel niet meer op de PC gespeeld worden, met games als Halo welke de shooters herdefiniëren. “Halo deed het fantastisch door een first person shooter neer te zetten die exclusief voor de console is. Nu speelt bijna niemand meer een FPS op de PC. Als je kijkt hoe het genre is veranderd. De shooter-generatie is begonnen op de PC. Vroeger porte iedereen games simpelweg naar de console, en ze waren niet zo leuk als op de PC. Dat kwam simpelweg omdat ze voor de PC werden gemaakt, en niet voor de console.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  8 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Ik vind PC toch altijd nog sneller en beter spelen dan met twee pookjes. spelen met een pointer als op de wii of met move is misschien wel leuker en intuitiever maar met muis blijft het snelste. Vergeet niet dat deze man van microsoft is en maar al te graag Halo als beste shooter promote;) Daarbij is inderdaad een xbox360 veel goedkoper dan een pc met de zelfde specificaties en is het veel moeilijker om te programmeren voor praktisch elke pc. Ik denk wel dat shooters, rts en mmo?s zullen blijven op pc vanwege de betere controls voor die genres… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Die titels die jij noemt zijn eigenlijk ook echt PC titels, de meeste shooters zullen toch gespeeld worden op de console, bovendien heeft lang niet iedereen een high end systeem om de nieuwe games te kunnen spelen. Er wordt dus al vrij snel een console gekocht aangezien die veel goedkoper zijn, met name de 360. Voor games als Quake, UT, CSS en COD heb je geen high end systeem nodig, zelfs niet voor MW2. Een game als C&C speel ik wel het liefst op de PC, maar de laatste C&C delen waren geen toppers en worden volgens mij ook niet… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Kijk naar hoe hard hardcore PC-games falen op de console: Quake, Unreal Tournament, Red Alert 3. De PC is meer omgeslagen naar MMO’s denk ik, waardoor het lijkt alsof shooters op de PC vergeten worden. Omdat simpelweg weinig games meer exclusief voor de PC worden ontwikkeld, lijkt het alsof de PC-community dood bloedt. Maar dat is zeker niet het geval, kijk naar WoW, Diablo III, StarCraft, en veel oude en nieuwe shooters die nog altijd meer worden gespeeld dan op de console.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Hij heeft zeker wel een punt. Kijk maar naar de shooters 6 jaar geleden. Iedereen speelde toen shooters op de pc, met idioot veel mensen die achter counter strike zaten elke dag. Maar na Halo op de xbox en de vele shooters die daarna naar de console zijn gekomen is het aantal mensen dat nog shooters op de pc speelt enorm afgenomen. Heel veel van die mensen die vroeger alleen op de pc speelden hebben tegenwoordig hun console voor shooters. terwijl dit 7 jaar geleden absoluut niet het geval was. Dus ja hij heeft een goed punt. Vraag is, gaat… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Is dus wel waar dat shooters op de pc niet meer zijn wat het geweest was. CSS en COD worden zeker wel genoeg op de pc gespeeld, maar als je kijkt naar wat er meer toe neemt? Volgens mij komen er niet steeds meer nieuwe PC gamers bij, maar eerder console gebruikers. 10 jaar geleden was iedereen shooters gewend op een PC, nu is dat bij veel mensen al andersom. Ik denk dat een game als Borderlands meer op de console gespeeld wordt dan op de PC. Counter Strike is echt een PC game dus daar valt niets over te… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  wtf voor een uitspraak is dat nu.. Is zoals 2 posters boven me bevestigen: CSS, COD, … Moet je eens nagaan hoeveel users er met xfire alleen al dagelijks die spellen spelen… Is gigantisch

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Yeah right, CoD word ziekelijk veel gespeeld op de PC,CSS ook nog. En straks met de komst van Black Ops en de nieuwe MoH word t nog steeds veel gespeeld. Die gast is zeker iemand die consoles wil promoten.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Maffe uitspraak. Ok, door de komst van consoles is de PC niet meer het meest belangrijke platform, maar ik speel games als Half-Life, CS en Unreal nog altijd het liefst op een PC. Net als RTS-games.


  Naar boven
  8
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box