Kill It With Fire VR

thumbnail

VR maakt het mogelijk om ervaringen nog echter aan te laten voelen. Het kan de ideale manier zijn om je angsten te overwinnen in de veiligheid van je woonkamer. Andere VR games kun je beter overslaan als je bepaalde fobieën hebt. De VR titel Kill It With Fire VR stuurt de speler op jacht naar spinnen in alle vormen en maten. Je kunt hier niet alleen elk object in de ruimte inzetten om spinnen plat te slaan, maar ook de meest wilde en gekke wapens om alle achtbenige beestjes voor altijd op te ruimen. De game was al beschikbaar op diverse andere platformen en komt nu ook uit voor de PSVR2. Laten we eens kijken of onze angsten onder ogen kunnen zien.

Op zoek naar spinnen

In Kill It With Fire VR bezoek je negen verschillende locaties waar een groot aantal spinnen verstopt zitten. Deze spinnen zul je eerst moeten vinden door spullen op te pakken, lades en kasten te openen en goed te luisteren. Het moment dat er dan een spin tevoorschijn springt, is het aan de speler om deze te verpletteren. Dit doe je door de vele objecten die om je heen te vinden te zijn in te zetten als knuppels en projectielen. De eerste paar keer dat dit gebeurt, schiet je meteen in de stress doordat de spin alle kanten op beweegt en je de spin zo snel mogelijk deze probeert te raken. Het geluid doet hier veel en zorgt ervoor dat je echt de paniek voelt om deze spin met al je vaardigheden te verslaan. Raak je de spin met een welgemikte worp dan kun je vervolgens op zoek naar de volgende spin. Het doel van deze game is dan ook niet ingewikkeld en verandert tijdens de gehele game niet. De game geeft de speler een klembord met een lijstje taken die je moet voltooien. Zo weet je altijd wat er van je verwacht wordt en zijn er een hoop geheime taken te vinden die je ook kunt voltooien in de diverse levels.

Het oppakken van voorwerpen werkt dan ook erg netjes in deze game. Je kunt snel en gemakkelijk lades opentrekken en boeken naar de spinnen gooien. Maar de besturing is helaas niet perfect. De game speelt veel met hoogtes waardoor je de ene keer voorwerpen van een hoge plank moet pakken en de andere keer lades direct op de grond. Dit maakt het een lastige game om zittend te spelen. Je moet regelmatig de hurkknop indrukken om overal bij te kunnen en dit gaat niet zo soepel en snel als je zou willen. Ga je staan dan is dit probleem iets minder, maar je merkt wel dat je erg vaak ongemakkelijk laag lades moet opentrekken. Vind je een spin dan zal deze zo snel mogelijk beginnen met rennen. De lades werken hier wederom de speler tegen. Het kan zijn dat de spin blijft hangen in de lade en er niet uitkomt. Dit maakt het dan onmogelijk om de spin te raken en je zult dan moeten wachten om de spin nog een keer te vinden. Dit zorgt ervoor dat de game erg onafgewerkt aanvoelt en het echt moet hebben van de gekke humor.

Een dosis humor

Deze game is dan ook totaal niet serieus bedoelt en zowel de grafische stijl als de gameplay maken die snel duidelijk. De game heeft een erg simpele en cartoony stijl waardoor de spinnen voor de meeste mensen totaal niet eng zullen zijn. Het helpt ook zeker dat je pistolen, machinegeweren en vlammenwerpers kunt inzetten om de spinnen te bestrijden. De PSVR2 versie draait erg soepel en alles ziet er erg scherp uit, maar de game mist flink wat detail door de gekozen stijl. Met name de vlammenwerper en het vuureffect zorgen ervoor dat de game er minder goed uitzien. De grappige taken die je worden voorgeschoteld zorgen ervoor dat elke locatie van woonkamer tot boerderij iets fris te bieden heeft en de game er niet de gehele tijd hetzelfde uitziet. Het gooien en kapot maken van de vele voorwerpen om je heen is grappig zeker als je iemand anders de game ziet spelen.

De physics van de voorwerpen is hier een belangrijk onderdeel, maar de game maakt het hier niet waar. Je gooit met diverse voorwerpen zoals, grote flatscreen televisies en boeken, die elke een ander gewicht zouden moeten hebben. Maar helaas voelen de voorwerpen elk even zwaar aan en gooi je alles met hetzelfde gemak richting de vele spinnen. Het slopen van de omgeving is dan ook een leuke bijkomstigheid. Je probeert alles op te pakken, weg te gooien en kapot te maken. De diverse wapens die je vindt werken allemaal zoals je zou verwachten. Je kunt hier lekker precies mikken en de game beloont je dan ook zeker als je met een klein aantal kogels alle spinnen weet te raken.

In de woonkamer

Kill It With Fire VR probeert een volledige game te maken uit een simpel idee: het verpletteren van spinnen. Helaas merk je dat je na een paar levels je interesse begint te verliezen door de herhalende gameplay. De extra opdrachten zijn leuk, maar zorgen er niet voor dat je alsnog meerdere malen hetzelfde moet doen. De matige graphics, physics en besturing werken deze game dan ook flink tegen en de nieuwe PSVR2 hardware kan dit helaas niet verbloemen. Dit is een VR game die leuk was als één van de eerste VR games, maar nu valt het tegen als je het vergelijkt met de nieuwere VR titels op de markt.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Actie | Release: 07-11-2023 | Uitgever: tinyBuild | Ontwikkelaar: Casey Donnellan Games
  Graphics: 6.0 | Geluid: 6.5 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 5.0 | Replay: 5.0
  5.5
  + Het geluid zorgt voor veel paniek
  + Veel humor
  + Je pakt alles makkelijk op
  - Ziet er niet geweldig uit
  - Alle voorwerpen hebben dezelfde physics
  - Lastig zittend te spelen

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  3168
  8 maanden geleden

  Houd totaal niet van spinnen dus is al niks voor mij. Maar goed, het concept klinkt wel grappig.

  Astrifer
  Lid
  63
  7 maanden geleden

  Heel grappig, maar niks voor mij die spinnen!


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx