Kan originaliteit Nintendo staande houden?

thumbnail

Nintendo heeft haar aandeel in de gamemarkt de afgelopen jaren flink zien dalen. Het plan van Nintendo om haar marktaandeel te vergoten of in ieder geval te behouden lijkt originaliteit te zijn. De Nintendo DS gaf met de touchscreen alvast de eerste zet, maar het gaat pas echt beginnen op het moment dat de Nintendo Wii het daglicht ziet. Een snelle veranderingen zoals deze kan natuurlijk veel gamers afschrikken. Voor de game markt is originaliteit misschien belangrijk, maar kan het een bedrijf als Nintendo staande houden?

Als we het over de originaliteit van Nintendo hebben zal iedereen gelijk denken aan de plannen van Nintendo met de Wii. Het is wel duidelijk dat de een hier erg positief over is en de ander dit totaal niet ziet zitten.

Sule laat in het volgende stuk weten dat hij er vertrouwen in heeft: Tot nu toe heeft het dat wel gedaan, waarom nu opeens niet? Nintendo is een winstgevend bedrijven (in tegenstelling tot sommigen in de videogame/console-buisnes) en het zit al 20 jaar in de videogames industrie. Zij hebben de controler die wij vandaag de dag gebruiken eigenhandig gemaakt, zij hebben ervoor gezorgd dat wij ”’fatsoenlijk” kunnen gamen. En niet altijd met evenveel positieve reacties aan het begin bij gamers en ontwikkelaars. In die 20 jaar hebben zij een paar van de bekendste franchises neergezet die stuk voor stuk origineel, innovatief en voor iedereen toegankelijk zijn.

Natuurlijk heeft hij gelijk dat Nintendo in al de jaren dat ze nu bestaan heel wat ervaring hebben opgebouwd, maar dat bied natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Er dan ook genoeg mensen die twijfelen over de controller van Revolution. Zo laat Sphinxx deze reactie achter:
Ik denk dat ze deze keer net iets te origineel zijn. Ik heb zelf ook heel erg mijn bedenkingen bij de controller, leuk natuurlijk het interactieve gedeelte, maar ik wil gewoon fatsoenlijk gamen. Ze zijn natuurlijk bij Nintendo niet gek, ze zullen zulke dingen wel testen enz, maar toch denk ik dat het wel op het randje zit. Als het niet aanslaat denk ik ook dat Nintendo het beste kan stoppen, want ze zullen dan nooit meer mee kunnen komen met de andere.

Waar Sule het dan weer niet mee eens lijkt te zijn. Sphinxx had het meteen over de controler en dat hij ”te origineel” is en heel veel mensen zullen dat zeggen. Maar het gaat niet om de controler zelf! Het gaat erom op welke manier de controler wordt gebruikt. De controler zelf maakt innovativiteit MOGELIJK. De technieken gebruik in de controler zijn niet nieuw of innovatief/origineel, de manier waarop ze dadelijk gebruikt gaan worden zal innovatief/origineel zijn. Het gaat erom dat wij dadelijk op een NIEUWE manier oude spel-genres gaan spelen en daarbij nog een heel aantal compleet nieuwe genres erbij krijgen.

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat ontwikkelaars er dan ook echt wel wat mee moeten doen. Daarnaast vraag ik me af of gamers hier wel zo blij mee zullen zijn. Want gamen is voor mij dan puur ontspanning waar ik vaak naar een vermoeide dag mee bezig ben. Ofwel ik heb geen zin om dat nog eens flink te moeten bewegen. Misschien leuk om ooit voor een spotprijsje er bij te kopen, maar als main console, no way! Of ben ik nu te voorbarig?

Yoshi liet in ieder geval blijken dat hij positiever is dan mij. Zo geeft hij aan dat de Nintendo 64 controller vergeleken met de SNES controller ook een behoorlijk vernieuwing was. Al denk ik niet dat je die veranderingen met elkaar kunt vergelijken.

Spawn is daar in tegen een stuk minder positief. Zo noemt hij de controller van de revolution te origineel. Het schrikt de mensen volgens hem af. Bovendien vraagt hij zich af waarom de controller die op dit moment behoorlijk goed zijn vervangen zou moeten worden. Iets wat ook ik me afvraag.

Z@3 Redrum is er behoorlijk zeker van dat Nintendo zal blijven bestaan wat blijkt uit zijn reactie: Uiteraard zal Nintendo overleven, ze maken altijd al winst uit hetgeen dat ze maken. En het doel dat voor ogen gehouden wordt is minimaal: Meer verkopen dan de GameCube (die tegenviel). De DS Lite heeft al meer dan goed gemaakt wat de Cube heeft weten te verzieken. Uiteraard zal Nintendo overleven, ze maken altijd al winst uit hetgeen dat ze maken. En het doel dat voor ogen gehouden wordt is minimaal: Meer verkopen dan de GameCube (die tegenviel). De DS Lite heeft al meer dan goed gemaakt wat de Cube heeft weten te verzieken.

Hij heeft wel gelijk. De DS heeft veel goed gemaakt. Maar of dat door de originaliteit kwam? Er wordt naar mijn mening maar weinig gebruik gemaakt van de touchscreen mogelijkheid. Bij de Revolution zal er geen weg meer terug zijn. Mocht het niet aanslaan dan kunnen ze denk ik wel in de problemen komen. Klap kunnen verdragen, mocht er iets totaal mis gaan. Wisten jullie dat Microsoft bijna Nintendo had overgenomen? Een aantal mensen achter Nintendo stonden hier zelfs achter.

Ik wil afsluiten met een bericht van Raziel. Hij gaf aan dat de Microsoft en Sony voor hun consoles met iets al een camera komen. Ook hierbij gaat het dus om bewegen tijdens het spelen. Dat zal in ieder geval een stap richting een ‘revolutie’ zijn of we nu willen of niet. Maar gamers kunnen het dan eerst uit testen en dus laten weten of ze het wel of niet willen.

Dit was alweer de eerste koffiepauze. Ik kan tot een conclusie komen dat de meningen over de Revolutie flink verdeeld zijn. Al met al zijn de meeste er wel over eens dat originaliteit Nintendo staande kan houden, al komen ze dit keer misschien een tikkeltje te vroeg. En ja.. een naam als Wii doet mij dan weer niet veel goeds.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx