Just Cause-developer ontslaat deel personeel

thumbnail

Just Cause-developer Avalanche heeft bekend gemaakt dat het negen procent van het personeel ontslaat. Daarnaast wordt het kantoor in New York en Montreal gesloten. Het gaat om ongeveer 50 arbeidsplaatsen die zullen verdwijnen. De ontslagronde moet stabiliteit van het bedrijf garanderen. De focus ligt erop om de betreffende medewerkers te ondersteunen naar nieuw werk elders.

Avalanche Studios is een Zweedse videogameontwikkelaar, opgericht in maart 2003 door Christofer Sundberg en Linus Blomberg. Het bedrijf staat bekend om zijn open-wereld actiespellen en heeft wereldwijd naam gemaakt met de succesvolle “Just Cause”-serie, die bekendstaat om zijn enorme speelwerelden, explosieve gameplay en vrije interactie met de omgeving. Met kantoren in Stockholm, New York en Liverpool heeft Avalanche Studios zijn invloed in de gaming-industrie uitgebreid en blijft het innoveren binnen het genre van actie- en avonturenspellen.

Naast de “Just Cause”-serie heeft Avalanche Studios ook andere opvallende titels ontwikkeld, zoals “Mad Max,” gebaseerd op de iconische filmreeks, en “Generation Zero,” een coöperatieve shooter die zich afspeelt in een alternatieve geschiedenisversie van Zweden in de jaren ’80. In 2018 splitste het bedrijf zich op in drie divisies: Avalanche Studios, Expansive Worlds en Systemic Reaction, elk met een focus op verschillende soorten projecten en spelervaringen. Door hun toewijding aan het creëren van dynamische en meeslepende spelwerelden, blijft Avalanche Studios een belangrijke speler in de game-industrie.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2885
  9 dagen geleden

  Mad Max is een van de weinige open wereld spellen waarbij ik alle in game collectables heb verzameld.Had echt verwacht dat daar inmiddels een vervolg van zou bestaan.Vind dat toch wel de leukste game van deze ontwikkelaar.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx