iSuppli bekijkt de kosten van de PS3 en 360 in detail

thumbnail

De iSuppli heeft een interessante vergelijking op papier weten te zetten waarin de kosten van de PlayStation 3 worden vergeleken met de Xbox 360. Naast een vergelijking van de kosten wordt ook gekeken naar het percentage van de fabrikanten, die de producten leveren voor de Next-Generation console van Sony. Hieruit blijkt dat vooral Nvidia (leverancier van de GPU/RSX), Toshiba (diverse apparatuur die onder Sony’s naam geplaatst wordt), Samsung (DRAM) en IBM (Cell + SPU’s) de kostenjagers zijn. Logischerwijs vormen zij vrijwel de gehele fysieke console. In ieder geval kun je met de gegeven cijfers van iSuppli nagaan hoeveel alles zo ongeveer kost.

Opvallend is de conclusie die men overigens maakt rondom de Xbox 360. Zo zegt het onderzoek dat de Xbox 360 voor 75.70 Dollar (58 Euro) minder gefabriceerd zou (kunnen) worden dan de verkoopprijs. Microsoft maakt dus winst indien met het juist heeft in dit geval. Beelden van het onderzoek vind je hier beneden:

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box