Immortals Fenyx Rising: A New God

thumbnail

Afgelopen december verraste Ubisoft vriend en vijand met Immortals Fenyx Rising. Ondanks het vele jatwerk van Zelda Breath of the Wild was het een verrassend leuke game met prachtige graphics die mooie en kleurrijke omgevingen op je scherm toverden en een vermakelijk verhaal dat je meeneemt in de geschiedenis van de Griekse mythologie. Bovendien blonk Immortals uit door de goed doordachte puzzels die overal in de wereld te vinden waren. Nu bijna 2 maanden later is de eerste grote DLC, A New God, van de Season Pass uitgekomen en zullen er hierna nog twee DLC’s volgen. A New God gaat direct verder na het verhaal van het originele spel dus deze review zal enige spoilers bevatten. Mocht je dus het originele spel nog niet gespeeld hebben en wilt niet weten wat er gebeurd is dan is het niet aan te raden om verder te lezen!

Olympus

Wanneer Fenyx erin is geslaagd om alle Goden te redden en de Titaan Typhon te verslaan krijgt hij de grote eer om een plaats te krijgen in het legendarische Pantheon op de berg Olympus. Olympus staat bekend als het “Huis van de Goden” en is zelfs voor een half-god als Fenyx een grote eer om te mogen komen. Ondanks dat hij de Goden en de wereld heeft gered moet Fenyx zichzelf wederom bewijzen aan Zeus om een plaats krijgen in het Pantheon. Om hiervoor in aanmerking te komen zal hij meerdere opdrachten(Vaults) moeten doen voor de Goden die we ook terugzagen in het originele verhaal; Aphrodite, Athena, Ares en Haphaistos. Ubisoft heeft zelf ook door gehad dat de puzzels van Immortals één van de sterkste punten waren en heeft zich met A New God volledig gericht op deze puzzels. Er is geen grote open wereld maar alleen Olympus als kleine hub waarin je naar de verschillende Goden en Vaults kan lopen. Het gebruik van Potions wordt gezien als valsspelen in het Huis van de Goden dus het craften en verzamelen van ingrediënten is ook niet aanwezig in deze DLC en daarmee wordt er dus een hoop content weggesneden. Toegegeven, de Vaults waarin alles plaatsvindt zijn groter in opzet dan die van het originele verhaal maar uiteindelijk blijft er maar één ding te doen in A New God, puzzels oplossen. Er zitten tussendoor wel wat gevechten in met eindbazen maar aangezien alle God-skills volledig zijn geüpgrade is dit vaak een fluitje van een cent.

Een brug te ver

Gelukkig zitten de puzzels over het algemeen weer erg goed in elkaar en wordt er ook gebruik gemaakt van nieuwe systemen en attributen waardoor het niet direct voelt als copy-paste werk. De puzzels die al wel bekend voorkomen hebben vaak net een andere twist waardoor je soms toch weer even achter je oor moet krabben. Het probleem wat echter vaak terugkomt zijn de checkpoints in de Vaults. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met de opdrachten voor Ares ben je vaak bezig met vliegen. Dit vliegen kost stamina en wanneer dat op is val je naar beneden en kan je opnieuw beginnen vanaf de laatste checkpoint. Regelmatig zit die checkpoint echt veel te ver weg waardoor je door één foutje een heel stuk terug gaat, en die foutjes maak je erg snel. Ook komt wel eens voor dat je een fout maakt met een blok op een drukknop waardoor alle vorige blokken opeens verdwijnen en je weer helemaal opnieuw kan beginnen. Het was opvallend hoeveel van dit soort problemen voorbij kwamen terwijl ik dit totaal niet tegenkwam in het originele verhaal. Het lijkt erop dat Ubisoft soms iets té ver met de complexiteit van de systemen is gegaan waardoor dit soort problemen kunnen ontstaan en dat is wel problematisch voor DLC dat puur is gericht op het oplossen van puzzels.

Prima start

Helaas zorgt dit er ook voor dat het op een gegeven moment allemaal wat repetitief wordt. In het originele verhaal had je nog de variatie van craften en het ontdekken van de wereld maar nu ben je alleen van puzzel naar puzzel aan het gaan wat op den duur wel begint te vervelen. Olympus is gelukkig wel mooi vormgegeven zoals we dat kennen van Golden Isle maar wel weer erg beperkt in schaal. Juist de bewegingsvrijheid was zo prettig in Immortals en dat komt hier niet in terug. Toch wil ik deze recensie niet afsluiten in een negatieve toon. A New God is de eerste van de drie DLC’s en bevat genoeg leuke puzzels om het de moeite waard te maken. De nieuwe soort puzzels zitten meestal goed in elkaar en zijn over het algemeen leuk om te doen. Een prima start van de Season Pass en ik ben dan ook zeer benieuwd wat Immortals ons nog meer gaat brengen.


 • Auteur: Daan Nijboer | Genre: Action/Adventure | Release: 28-01-2021 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft Quebec
  Graphics: 8.5 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 6.0 | Replay: 5.0
  6.7
  + Nieuw soort puzzels
  + Mooi vormgegeven
  + Grotere Vaults
  - Alleen maar puzzels
  - Geen open wereld
  - Wordt wat repetitief

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box