Homefront

thumbnail

Toen THQ bekend maakte dat ze de, semi-futuristsche shooter, Homefront van Kaos Studios gaan uitbrengen, was het eerste wat bij mij opkwam: ’Niet nog een Call of Duty rip-off!’ Na een korte trailer was mijn mening wel om, waarom zou je denken? Dat ga ik jullie proberen duidelijk te maken in deze preview

Homefront is een First-Person Shooter en speelt zich af in het toekomstige Amerika dat in oorlog is met Noord-Korea. Na een geslaagde EMP bombardement op Amerika, moeten alle Amerikanen klaar staan om het leger van Noord-Korea, de GKR, tegen te houden. Het verhaal voor deze game is geschreven door niemand minder dan John Milius, ook wel bekend van Apocalypse Now en Red Dawn. Het verhaal is geschreven met de hulp van technische adviseurs van de CIA. Hierdoor heeft deze een geloofwaardig plot. De gebeurtenissen zijn al te vinden op het internet en het spel zal beginnen op het moment dat Noord-Korea Amerika binnenvalt.

De singleplayer belooft al heel wat maar shooters blinken pas echt uit in de multiplayer. Homefront moet zich gaan onderscheiden van de rest om een echte topper te worden. De multiplayer lijkt erg veel op die van Battlefield, met punten die overgenomen of verdedigd moeten worden. Als een gebied overgenomen wordt komt er een stuk van de kaart vrij. Wat dit spel uniek maakt is het battle-points systeem waarin de speler punten verdient om bepaalde taken uit te voeren. Deze punten kunnen vervolgens uitgegeven worden aan wapens, gadgets, ammo of voertuigen. Hierdoor krijgt Homefront een tactisch element, moet er nu een sniper-rifle gekocht worden of sparen we door voor een tank? Eén ding is zeker, er zullen veel kogels afgeschoten worden op de dedicated servers en teams van 16 vs. 16 zullen er alles aan doen om te winnen.

De PC versie krijgt extra aandacht van Digital Extremes. Dit bedrijf heeft de Bioshock en Unreal Tournament ports op haar naam staan. Homefront krijgt op de PC dedicated servers, clan support, DirectX 11 graphics en de optie om vanuit First-person look voertuigen te besturen.

Te hard van stapel lopen?

De graphics zien er echt prachtig uit en dat mag ook wel om tussen de andere parels op te vallen. Van de trailer kunnen we al op maken dat de tussenfilmpjes net zo episch zullen zijn als sommige momenten die we gewend zijn van Call of Duty. Niet alleen wij hebben hoop dat deze game een echte topper gaat worden, THQ namelijk ook. Met de uitspraak;’ Like, I know what Homefront 2 is. It’s not a repeat of Homefront 1. It doesn’t take place in the same place or anything like that.’ lijkt het alsof er al een deel 2 in de maak is. Er is dus ontzettend veel vertrouwen dat deze game een groot succes gaat worden. In een ander interview is duidelijk geworden dat de developers inspiratie heeft gehaald uit Half-Life 2. In Half Life 2 moest de speler langs vijanden sluipen om af en toe tevoorschijn te komen om veel schade aan te brengen en vervolgens weer terug te verdwijnen op de achtergrond. Om helemaal in sfeer te komen zal er voor de launch een boek uitgegeven worden dat de gebeurtenissen voor deze oorlog stuk voor stuk nagaat. Het boek wordt geschreven door John Milius en Raymond Benson, die weer bekend is van zijn James Bond boeken.

Homefront is een spel dat zeker in de gaten gehouden moet worden, al is het alleen al voor het verhaal. THQ ziet de Dollar tekens al in de ogen en heeft de melkkoe al aan de machine gezet. Boeken, actiefiguren en wie weet wat nog meer. Alleen deze hoogmoed moet al reden genoeg zijn om alleen al nieuwsgierig te zijn.


Auteur: Stefan Roest | Genre: Shooter | Release: 27-03-2011 | Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Kaos Studios
Graphics: 6.1 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 6.8 | Besturing: 8.0 | Replay: 8.3
7.0
+ De multiplayer is een verborgen parel
+ Het geluid is dik in orde
+ Kaos Studios luistert naar de fans
- Verouderde graphics
- Het verhaal is niet goed uitgewerkt
- Te veel epische momenten

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven