Het regionaal TEKKEN 7-kampioenschap gaat met een knal van start dankzij Brussels Challenge

thumbnail

Vorige zondag, 24 juli, begon het TEKKEN Benelux Championship met Brussels Challenge als eerste ronde. Het project wordt ondersteund door Bandai Namco France en Gaming Corporation Belgium, vertegenwoordigd door Younes Lazaar, en kende een waar succes met een sterk enthousiasme van de spelers voor het competitief vechtspel en voor de TEKKEN-reeks.

Het bruiste er van casters uit de community, waaronder Dalphanate en WilvanBil, twee prominente boegbeelden van TEKKEN in de Benelux. Brussels Challenge heeft doorheen het weekend meer dan 550 mensen bijeengebracht, samen met meer dan 400 Twitch-kijkers die mee volgden op het kanaal BrusselsChallenge tijdens de openingsronde van het regionaal kampioenschap.

Het hoogtepunt van deze eerste ronde, de overwinning van ArtofAce tegen Draconis, kan je hier herbekijken. De derde plaats op het podium was voor Promariokartplayer, wiens talent voor TEKKEN niet bewezen moet worden.

Deze sterke indicatoren van nieuw initiatief op regionaal niveau zijn een zéér goed teken voor de TEKKEN-licentie en plaatsen zo het TEKKEN Benelux Championship als nieuw referentiepunt op het regionaal competitief toneel dankzij een zorgzame en welwillende gemeenschap die altijd actief en enthousiast is!

Kom dus zaterdag 13 augustus zeker naar Gent voor de volgende ronde van de competitie in Odisee Gent en volg alles via de officiële pagina van het kampioenschap of via het Twitch-kanaal van Brussels Challenge om deze ronde live te volgen!

De Brussels Challenge Major Edition 2022 werd georganiseerd met steun van de Waals-Brusselse federatie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het TEKKEN BENELUX CHAMPIONSHIP maakt onderdeel uit van de EUROPEAN TEKKEN CUP om lokale community’s in Europa te ondersteunen. Dit nieuwe toernooi wordt onderverdeeld in twee fases en loopt vanaf deze zomer tot de herfst met meerdere nationale kampioenschappen in volgende regio’s:  Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nordics, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De European TEKKEN Cup-finale plaatst de 8 nationale kampioenen tegenover de 8 finalisten begin 2023 in Lyon, Frankrijk, met een prijzenpot van 25 000 € en de kans om de beste Europese TEKKEN 7-speler te worden.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx