Het Hanabi festival brengt nooit eerder in Europa uitgebrachte klassiekers naar Virtual Console

thumbnail

Het Hanabi Festival keert deze week terug naar de Virtual Console met diverse klassieke spellen die nooit eerder in Europa zijn uitgebracht! Het Hanabi Festival is genoemd naar het vakantieseizoen dat in Japan bekend staat om zijn grote vuurwerkshows, en reken maar dat de komende vier weken ook het nodige vuurwerk naar je Wii-systeem zal komen! Elke week verschijnen Japanse en Amerikaanse klassiekers die nooit eerder in Europa verkrijgbaar waren.

Het festival begint op 3 juli met Pulseman en Ogre Battle: The March of the Black Queen. In Pulseman, de platformer voor de Sega Mega Drive, neem je het op tegen de boosaardige Dr. Waruyama en zijn Galaxy Gang, waarvoor je je een weg moet knokken door zeven futuristische stages vol obscure obstakels. Ogre Battle: The March of the Black Queen van Square Enix is een tijdloos boeiend strategiespel voor de Super Nintendo, waarin je een fors rebellenleger aanvoert om tegen de legers van het Zeteginian Empire te strijden.
De komende weken verschijnen in het Wii-winkelkanaal nog meer spellen die hier nooit eerder zijn uitgebracht:

Bomberman ’94 Turbografx

Deze versie van Hudson Softs veelgeprezen actiespel voor maximaal vijf spelers was nog nooit buiten Japan uitgebracht maar nu dus wel!

Zodas Revenge: StarTropics II NES

Reis opnieuw naar de tropen met Mike Jones, de ijzersterke pitcher en parttime avonturier, in dit vervolg op de klassieker StarTropics. Tot op heden was deze titel alleen uitgebracht in Amerika.

MUSHA SEGA MEGA DRIVE

Bestuur het Metallic Uniframe Super Hybrid Armour om er je vijanden mee onder vuur te nemen in deze Amerikaanse versie van één van de beste verticaal scrollende vlieg-en-schietspellen ooit.

Smash Table Tennis NES

Beproef je vaardigheden met batje en pingpongbal in dit klassieke sportspel dat tot op heden alleen in Japan was uitgebracht, maar nu dus ook in Europa verkrijgbaar is.

DETANA TWIN BEE Turbografx

Dit schattige en charmante, verticaal scrollende vlieg-en-schietspel was eerder alleen in Japan uitgebracht, maar dankzij de release voor de Virtual Console kun je er nu dus ook in Europa van genieten.

Kirbys Dream Land 3 Super Nintendo

Ga op avontuur in dromenland met de roze held Kirby en neem het op tegen King Dedede in deze kleurrijke platformer die voor het eerst in Europa verkrijgbaar is.

Virtual Console-spellen kunnen in het Wii-winkelkanaal worden gedownload tegen betaling van Nintendo Points. Gedownloade spellen kunnen worden opgeslagen in het interne geheugen van de Wii of op een SD-kaart, om respectievelijk aan het Wii-menu of het SD-kaartmenu te worden toegevoegd. Zo kunnen spelers er altijd snel en gemakkelijk toegang tot krijgen.

Het Hanabi Festival duurt van 3 juli t/m 24 juli. Na afloop van het festival blijven alle spellen beschikbaar in het Wii-winkelkanaal. De spellen van eerdere Hanabi Festivals zijn ook nog steeds verkrijgbaar, dit zijn bijvoorbeeld Super Mario Bros.: The Lost Levels, Sin And Punishment, Super Mario RPG en vele anderen!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x