Het duistere sprookje Lost in Random is nu verkrijgbaar

thumbnail

Vandaag hebben Electronic Arts Inc. en Zoink Games Lost in Random uitgebracht. Hier maken spelers kennis met een duistere, gevaarlijke wereld waar elke gebeurtenis en elk besluit wordt bepaald door een worp van dobbelstenen. Lost in Random, een Official Selection op het 2021 Tribeca Festival en winnaar van de Best Indie Award op gamescom 2021, is een singleplayer action-adventure dat fans door het rijk Random voert terwijl ze strijden om te slagen in de onvoorspelbare, continu veranderende wereld. De game is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC via de EA-app, Origin en Steam.

Lost in Random vertelt het verhaal over twee jonge zussen, Even en Odd, die zijn overgeleverd aan de kwaadaardige koningin en haar duistere dobbelstenen. Even, die op haar twaalfde verjaardag is gescheiden van Odd, roept de hulp in van Dicey, haar dobbelsteen, om door de zes rijken van het land te reizen en haar zus uit handen van de koningin te redden. Dicey en Even moeten het opnemen tegen de volgelingen van de koningin in explosieve dobbelgevechten, die spelers naar enorme bordspelarena’s voeren. Hier moeten spelers ter plekke inspelen op de situatie in een spannende mix van real-time actie en tijdstop-tactieken. Ze moeten ook kaarten verzamelen om een deck met gevechtstechnieken te bouwen en unieke personages met onverwachte uitdagingen te ontmoeten, zodat ze de vloek van Random kunnen verbreken en Odd kunnen redden.

“We waren gefascineerd door het idee om het gevoel van onzekerheid als startpunt voor Lost in Random te verkennen, in plaats van ons te richten op vooraf bepaalde spelmechanismen”, aldus Olov Redmalm, Game Director en Lead Writer bij Zoink Games. “Het overkoepelende thema van willekeur heeft ons geholpen om creatief om te gaan met elk aspect van het spel, omdat elk element op zijn eigen manier in de droomachtige wereld past en een aanvulling vormt op de reis van de speler. We combineren scherpe dialogen en mysterieuze en emotionele verhaalvertelling op een nieuwe manier. Niet alleen vinden we het fantastisch dat spelers nu zelf aan de slag kunnen met Lost in Random, maar we zijn ook benieuwd naar de invloed die deze ervaring heeft op hun kijk op het leven. Dit alles wordt uitgebeeld door de dappere persoonlijkheid van Even.”

De dialoog van Lost in Random, die is geschreven door Ryan North (auteur van Adventure Time, The Unbeatable Squirrel Girl van Marvel Comics en nog veel meer) laat spelers met elke nieuwe wending steeds meer opgaan in een macabere sfeer. Met een vormgeving die is geïnspireerd door Tim Burton, Shaun Tan en Alice in Wonderland brengen de schitterende en bijzonder visuele omgevingen van het spel het koninkrijk Random op epische manieren tot leven.

De dynamische soundtrack van Lost in Random (inclusief Volume 1 en Volume 2) is vanaf vandaag te luisteren op Spotify, tegelijkertijd met de release van het spel. Fans kunnen de titel voor €29,99 kopen op alle platformen en EA Play Pro-leden krijgen vanaf vandaag onbeperkt toegang tot het volledige spel.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van Lost in Random bezoek je de officiële website, zoals EA Originals op Facebook en Instagram, of volg je Electronic Arts op Twitter. Voor meer nieuws van Zoink geef je een vind-ik-leuk op Facebook en Instagram, of volg je Zoink op Twitter.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box