Hearthstone: Murder at Castle Nathria Theorycrafting

thumbnail

Je kent het of niet…

Je speelt het of je speelt het niet en bent er totaal niet bekend mee; De Heartstone-reeks. Heartstone is een welbekende kaarten-game van Activision Blizzard die erg populair is bij de fans van Heartstone, maar minder bekend zal zijn onder het grote publiek. Wij ging aan de slag met de nieuwe uitbreiding, Hearthstone: Murder at Castle Nathria Theorycrafting.

Dat de kaartengame zo populair is, heeft wellicht ook te maken met de Warcraft-inbrenging. Hearthstone is een digitaal verzamelkaartspel gebaseerd. De spelers kunnen kiezen tussen verschillende helden. Vervolgens mogen ze een eigen kaartendeck verzamelen en deze gebruiken om hun tegenstander te verslaan door middel van speciale wapens en krachten die de kaarten met zich meebrengen. Elke held heeft kaarten die niet verkrijgbaar zijn voor andere helden, hierdoor heeft elke held zijn eigen speelstijl en zijn ze vrij uniek. Het spel is een multiplayer game en is een klein beetje vergelijkbaar met Magic: The Gathering, of Pokemon, het is maar hoe je het ziet…

Inhoudelijk…

Deze nieuwe expansion biedt fans van het kaartspel 135 nieuwe kaarten, het kaarttype Location en Infuse. De Hearthstone-uitbreiding is verwikkeld in de mysterieuze dood van Sire Denatrius nadat hij enkele gasten had uitgenodigd voor zijn etentje. Het is nu aan de spelers en Murloc Holmes om het moordmysterie te ontrafelen terwijl ze experimenteren met de nieuwe mechanica. Een Location-kaart kan toegevoegd worden aan de deck van de speler voor de durability en kan geactiveerd worden als een minion-kaart. Een voorbeeld van een locatiekaart is de Hedge Maze-kaart voor de Druid-klasse. Eenmaal geactiveerd, activeert het het Deathrattle-effect van een vriendelijke minion. Ondertussen bevriest een locatiekaart zoals het Nightcloak Sanctum voor de Mage-klasse een minion en roept een 2/2 vluchtig skelet op. Er zijn ook kaarten die een directere interactie hebben met locaties in Murder at Castle Nathria. De strijdkreet van de Demolition Renovator vernietigt bijvoorbeeld een vijandelijke locatie. Verder zijn er ook de Infuse keywords. Deze worden sterker als een vriendelijke minion wordt neergehaald. Verder zijn er 10 Legendary’s aanwezig welke elk een specifieke klasse representeren.

Hearthstone’s Murder at Castle Nathria valt erg lastig te beoordelen als expansie op zichzelf. De game is gratis speelbaar maar de kaartendecks zijn uiteraard wel geld waard en dienen aangekocht te worden. De expansion biedt echter leuke, vernieuwende decks naar de tafel, waarmee je weer lekker verder kunt gaan met het verbeteren van je materiaal. Leuk dus voor de liefhebbers, maar voor nieuwkomers ongetwijfeld een lastig te vertalen product, waardoor je allereerst gewend zult moeten raken aan de standaard Heartstone-game. Het hangen van een cijfer aan deze expansion is dan ook een uitdaging, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat de game grafisch en qua audio nooit imponerend is geweest en de echte klassieke World of Warcraft-look met zich meebrengt, mogen duidelijk zijn. Qua gameplay staat het echter als een huis, ook deze nieuwe expansion. Liefhebbers kunnen dus hun geluk niet op met deze nieuwe kaarten.


 • Auteur: Evilgamerz redactie | Genre: Online card-game | Release: Augustus 2022 | Uitgever: Activision Blizzard | Ontwikkelaar: Activision Blizzard
  Graphics: 7.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 7.0
  7.0
  + Nieuwe Location-kaarten
  + Overall 135 nieuwe kaarten
  +
  - Niet toegankelijk voor iedereen
  -
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx