GTA: Vice City Stories

thumbnail

Een normale vrijdagavond in de maand september. Op de hoek van een straat staat een huis. Bijna heel de woning is verhult in het donker. Alleen een klein lichtje verbreekt deze duister. Het licht schijnt flauwtjes door het zolderraam. Als we gaan kijken zien we een jongen zitten. Druk geconcentreerd zit hij met een pen het papier vol te schrijven. Nu wij dichterbij komen en over zijn schouder meekijken zien wij dat hij aan het schrijven is over een game. ‘Grand Theft Auto Vice City Stories’ staat met dikke letter boven op zijn papier. Hij zet lovende woorden op papier en het zweet loopt van zijn lijf. Het beeld vervaagd en mijn ogen doen zeer, wat hij er van vind zul je helaas zelf moeten lezen…

Vice City Stories is net zoals het voorgaande deel een spin-off van het origineel. Zal het weer een best-seller worden? Blijft het de GTA feeling houden? Om hierop antwoord te krijgen moet je deze preview even lezen..

What’s new?

Ja een belangrijk punt wat betreft een GTA game. Als ik door de ogen van de PSP bezitter kijk (die niet beter weet dan GTA:LCS) is er een heleboel verandert. Als ik daarentegen door de ogen kijk van de GTA kenner is er minder verandert. Maar er wordt niet voor niets gezegd dat Vice City de beste GTA game ooit is.

Maar wat kent de game dan voor toevoegingen? Echt een heleboel vergeleken met de vorige PSP titel. Een gemiste handeling in het vorige deel was zwemmen. Viel je eerst in het water dan bleef je dobberen en ging je dood, nu kun je zwemmen! Natuurlijk brengt elke GTA game nieuwe geweren en voertuigen met zich mee. Er zal dan ook weer genoeg te vinden zijn om je kostelijk te vermaken. Ook de besturing van scooter en motoren is onder handen genomen, het sturen gaat veel soepeler. Ook de voetgangers en automobilisten hebben een upgrade gehad. Natuurlijk kun je niet zonder radio stations. Daarom heeft Rockstar een paar nieuwe radio stations toegevoegd, met de bijbehorende maffe muziek. Vaak wordt dit afgewisseld met absurde gesprekken en vage uitspraken.

Ook zijn er nieuwe weersomstandigheden in dit deel verwerkt. Kijk dus niet raar op als een orkaan je PSP beeld vult. Wat minder verandering heeft ondergaan is de multiplayer. Maar ja, dat speelde gewoonweg lekker. Zoals ik al eerder vertelde, je kunt ook zwemmen, en om dit nog gaver te maken kun je ook met Jet Ski’s het water op. Ook Vice City heeft een kleine upgrade ondergaan, zo zal hij iets groter worden en meer inhoud bezitten. En last but not least, het luchtruim onveilig maken is nu ook een optie!

Oow ja, de verhaallijn

Ik was zo verdiept in de nieuwe mogelijkheden dat ik bijna de verhaallijn vergat. En die zal, net zoals in ieder ander deel, weer hard nodig hebben om huizen etc. vrij te spelen. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1984. Twee jaar voor de gebeurtenissen Liberty City dus. Ditmaal speel je met Victor Lance, de broer van Lance Vance inderdaad. Misschien kennen jullie hem nog?

Victor heeft een tijdje voor de marine gediend, en dat is te zien. Zijn borstkas doet denken aan CJ, Carl uit San Andreas. Lance is in deze tijd nogal een doetje in de onderwereld en heeft dan ook de hulp nodig van zijn broer Victor. Dit verhaal gaat dus over twee broers die onder aan de ladder beginnen en, door missies te spelen, door het verhaal heen omhoog proberen te klimmen. Veel rivaliteit en bedrog is dus weer aanwezig!

Voorlopige Conclusie

Onder het motto ‘kort maar krachtig’ sluit ik deze preview af met de voorlopige conclusie. Het belooft een krachtige game met veel nieuwe mogelijkheden te worden. Nieuwe auto’s, nieuwe geweren, nieuwe muziek, zwemmen en noem het maar op. Mijn conclusie: Een mooie game met veel mogelijkheden, Rockstar I Love You!


 • Auteur: Pim de Brock | Genre: Free-Roaming | Release: 15-03-2007 | Uitgever: Take Two | Ontwikkelaar: Rockstar Games
  Graphics: 7.7 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 8.3 | Besturing: 8.7 | Replay: 8.5
  8.1

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box