GTA: Vice City Stories

thumbnail

Elk GTA-deel kent zo zijn charmes, het roekeloos rijden, de vrijheid en natuurlijk het overhoop knallen van mede aardbewoners. Gelukkig kent ook dit deel zo zijn charmes, het zwemmen, de vele wapens en glanzende auto’s! Deze titel zal je waarschijnlijk niet vreemd in de oren klinken, hij is al eens uitgekomen op de PC en is volgens velen het beste GTA deel ooit gemaakt. Een tijdje geleden reviewde ik deze game ook al, toen was dat voor de PSP, een game die qua verhaallijn en materiële zaken veel toevoeging kende. Een game die op de PSP absoluut niet tegenviel en ook goede graphics kende. Alléén wat mij toen zorgen baarde, in een GTA spel moet je het gevoel van vrijheid ervaren, iets wat de PSP versie moeilijk op mij projecteerde, zal de Playstation 2 controller hier iets aan veranderen?

First things first

De eerste missie begint met het wegbrengen van een motor, niets speciaals zo lijkt. Maar algauw sta je op een zinkend schip dat wordt beschoten door mannen in pak. Je doel is om naar de oever te zwemmen en de drugs te verstoppen. Je drugs zal je uiteindelijk in je barak kunnen leggen zodat het niet gevonden zal worden. Vic Vance is een korporaal in het leger en moet regelmatig de vieze karweitjes van zijn sergeant oplossen. Geen zuivere koffie dus. Je sergeant stuurt je er weer eens op uit om een hoertje te regelen, je vindt haar en brengt haar naar het kamp. Bij aankomst wordt je auto gecontroleerd en vinden ze de vrouw, wat natuurlijk strikt verboden is, met als gevolg een oneervol ontslag.

Deze GTA game zal dus weer draaien om smerige praktijkjes en een heleboel drugs, vrouwen en wapens. Ik ga verder niets over de verhaallijn verklappen, anders is er niets meer aan!

Ontzettend handig

Misschien ken je het wel, je hebt een arsenaal aan wapens verzameld waar je U tegen zegt en wordt doodgeschoten. Als je weer uit het ziekenhuis komt ben je alles kwijt en liggen de doctoren elkaar overhoop te schieten op de kraamafdeling, weg geweren, die zie je nooit meer terug. Maar dat is in dit deel wel even anders, kom je uit een ziekenhuis en wil je je wapens terug? Geen probleem want je kunt ze terug kopen! Voor het kleine bedrag van 2000 Dollar zijn alle wapens weer van de speler. Erg handig, zo kun je meteen weer beginnen met het afknallen van onschuldige mensen.

Natuurlijk kun je je volgende slachtoffer weer vergrendelen (om hem zo niet mis te lopen) maar dit keer is er wat nieuws. Je kunt je tegenstander bij de kraag vatten en hem ondertussen in elkaar meppen, zo loopt hij niet weg en kun je rustig je gang gaan. Of je pakt hem van achteren vast en breekt zijn nek, aan jou de keus! Een erg vernieuwende aanvalstechniek die ontzettend goed werkt, en natuurlijk nog wat spectaculaire actie met zich mee brengt. Ook bevinden zich erg veel winkels in Vice City die je allemaal in kunt lopen. Wat trouwens ook een vernieuwing is, omdat je in de vorige Vice City maar weinig winkels kon bezoeken. Dit brengt zo zijn voordelen met zich mee, schiet een winkel aan gort en de eigenaar overhandigd je al snel een pak knisperende biljetten, over klantenservice gesproken!

Een plus- en minpunt

Beginnende bij het minpunt, helaas kent dit GTA deel geen multiplayer (iets wat de verwende PSP spelers wel kregen). Waarom kunnen ze bij Rockstar niet gewoon een split-screen optie toevoegen? Maar ja, als je het PSP deel verder niet kent mis je het ook niet.

Het pluspunt mag ook wel als een goede toevoeging genoemd worden. Door naar afgebakende plekken (op de landkaart) te gaan kun je een gebouw kopen en zo je eigen business te beginnen. Ten eerste brengt dit erg veel geld in het laatje en ten tweede is het leuk om missies voor te doen. Natuurlijk ben jij niet de enige in Vice City die zo’n business heeft, elke rivaliserende bende heeft er wel enkele, zij zullen dan ook proberen om jouw business om zeep te helpen en in te nemen. Het is een kwestie van geven en nemen, hij valt jou aan, jij valt hem aan, simpel als iets. Wat ik erg leuk vond aan deze toevoeging is het “baas” voelen van enkele bedrijven in de stad, je geeft opdracht tot uitbreiding van de gebouwen of helpt mee met het verdedigen ervan. Hoewel niet elke business even legaal is, denk maar aan “prostitution” en “robbery”. Het is dus een kwestie van verdedigen en aanvallen en met een beetje doorzettingsvermogen het in beslag nemen van andermans business.

Graphics zijn net zo lekker als de PSP versie?

Een volmondige ja! Natuurlijk zijn de graphics op de PSP geweldig te noemen en komt het op de Playstation 2 op een goed uit, het gaat uiteindelijk ook wat een console in zich heeft natuurlijk. De borden langs de weg zijn weer goed te lezen en voegen ook iets toe aan het geheel, de eilanden zijn oké en de auto’s zijn leuk om naar te kijken. Eigenlijk is deze game zijn prijs wel waard, het is een iets “oudere” game (qua eilanden zelf) maar heeft door de nieuwe verhaallijn een nieuw jasje gekregen. Ook de controller van de Playstation 2 geeft je meer vrijheid dan de nogal beholpen ruimte van de PSP.

Mijn conclusie: Deze GTA is een erg leuke game kijkende naar de verhaallijn en graphics, ook de sound zit weer snor en de replay waarde is erg hoog. Voor deze kleine prijs heeft Rockstar een leuke game voor de Playstation 2 neergezet!

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx