NBA Street Homecourt

thumbnail

Iets teveel van het goede misschien?

In de loop der jaren is het aantal sportspellen uit de grond gesprongen. We zien nu een explosie van nieuwe sportspellen door nieuwe ontwikkelaars. De grootste ontwikkelaar ter wereld, Electronic Arts, heeft de meeste sportspellen en licenties in handen. Van o.a. FIFA Football, NBA Live en NHL verschijnen elk jaar weer nieuwe edities. Eén van de redenen waarom ik geen sportspellen meer wil kopen is omdat er elk jaar weer nieuwe komen die vaak niet veel veranderd blijken te zijn ten opzichte van een voorgaand jaar. Helaas is dat in veel gevallen het geval. Misschien is het soms een beetje teveel van het goede. De PGR, Forza en Gran Turismo serie verschijnen als sportspellen maar één keer in de zoveel jaar. EA brengt voornamelijk het meeste aantal sportspellen per jaar uit; een serie als FIFA Football loopt al sinds 1995. Persoonlijk en globaal gezien is er niet veel veranderd. De laatste jaren zijn er vaak career modes ingezet om het spel wat extra levensduur mee te geven. In het geval van FIFA Football is er dan ook een manager mode, maar die wordt weer in het niet gedaan door dat er ook een FIFA Manager spellen serie is. Kan het vierde deel in de NBA Street Homecourt serie daar dan uitzondering in bieden? In dit geval wel, maar laten we hopen dat het spel bij elke nieuwe editie genoeg veranderingen zal meekrijgen. Ik heb het spel gezien, gespeeld, bewonderd en mijn eerste uitspraken er over gedaan. Alleen waren die uitspraken gericht tegen mensen thuis, daar hebben jullie niet zoveel aan. Ik zal jullie daarom proberen uit te leggen waarom ik deze game wel erg vet vond, en hopelijk over een paar jaar nog.

Vette moves en uitgebreide tactieken

In NBA SH, voor het gemak, heb je behoorlijk wat vette shit zitten. Toen ik de game voor het eerst ging spelen, was er direct al het nodige aan vette moves, tactieken en andere dope shit. Je kunt met een paar simpele handelingen al behoorlijk vette moves maken en uitvoeren. De game heeft, wat ik ervaren heb uit mijn speelsessie, erg vette moves, bewegingen van spelers en meer van dat soort dingen. Je kunt echt de meeste overdreven stunts uithalen en daarvoor nog vette punten krijgen ook. Je kunt dat leuk vinden of niet, het is in ieder geval wel erg lachen om te zien. De één wil graag een realistisch Basketbalspel als NBA Live of NBA TK, maar de andere wil ook wel eens lekker overdrijven met een gewone vette game als NBA Street Homecourt. Homecourt is gewoon lekker om te spelen, maar daar blijft het niet bij.

Veel meer dan alleen vette moves

Naast de vette gewone moves, zit er in NBA SH ook een flinke database aan tricks en dunks. Dat soort tricks en dunks zijn natuurlijk erg belangrijk in een Basketbalspel. Moves en tricks zijn bijna hetzelfde, maar in NBA SH is het totaal anders uitgelegd en bedoeld. Het is gewoon erg vet om iedere keer naar een andere wedstrijd te kijken waar je totaal niets hoeft te verwachten van wat je denkt te verwachten. Iedere dunk, mede door de camera, is weer totaal anders en wordt in slowmotion nog weer eens extra duidelijk in beeld gebracht. Soms is het gewoon jammer dat het onmogelijk is, want je zou graag honderden euro’s neertellen om bij een aantal van dit soort ‘’onmogelijke’’ wedstrijden te kunnen kijken. Helaas is de realiteit anders en moeten we het doen met een game als deze, want deze beelden berusten nu éénmaal niet op de werkelijkheid. Dat neemt dan niet weg dat je dit spel denk ik wel zou kunnen aanschaffen, mits je niet van termen als panna, tricks en meer van dat soort dingen houdt. En voor de fans zijn er dan ook wel andere dingen die aangenaam kunnen zijn.

Vrouwen offline + online en grafisch oordeel

NBA SH heeft gewoon een goede setting. De game, gespeeld en wel, bied ook nog een aantal vette vrouwen in het spel. Zo kun je o.a. met Diana Taurasi, Sue Bird en Sheryl Swoopes spelen. Dit kan zowel offline als online. Bovendien ziet het spel er ook nog erg vet uit en is de actie erg snel. Online heb je uiteraard wel een aardige internetverbinding nodig om het spel fatsoenlijk te kunnen spelen. Dit wordt ook gemeld door EA op hun officiële Nederlandse site. Maar voor de rest maakt het allemaal niet zoveel uit. Het spel ziet er gelikt uit, er zitten vrouwen in, er is een multiplayer en bovendien biedt het spel ook nog eens een lekkere gameplay, zo heb ik ervaren. Of het gehele spel niet eentonig of afhakend gaat worden is een ander verhaal. NBA SH verschijnt op 23 maart aanstaande en zal dan uitkomen voor de meest gebruikte spelcomputers, o.a. de PS3 en Xbox 360. Aangezien jullie je als bezoekers van deze site niet druk hoeven te maken om de review, wij verwachten namelijk de game wel te kunnen doen, is de game het wachten wel waard. Het is alleen een kwestie van tijd, en misschien speel je het spel al wel eerder dan ons en heb je dus eerder de mazzel. Ik heb in ieder geval wel kunnen genieten van mijn speelervaring en hopelijk gaan ze dit bij EA niet verschrikkelijk uitmelken. Eén keer in de 2 tot 4 jaar is al meer dan genoeg om een dergelijk spel als NBA Street Homecourt uit te geven. Laten we voorlopig maar hopen dat deze versie in ieder geval wel gaat slagen.


Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Sport | Release: 28-03-2007 | Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Canada
Graphics: 8.5 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 9.0 | Besturing: 9.0 | Replay: 8.0
8.5

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x