Graphics Wii komen te kort om een next generation console te zijn?

thumbnail

De launch van de Wii komt met de dag dichterbij. Dat de Wii een vernieuwing is mag wel duidelijk zijn, maar als je naar de graphics kijkt zie je dat dit maar matig is, zeker als je het met de Xbox 360 en PlayStation 3 vergelijkt. Had de Wii betere graphics moeten realiseren om volwaardig Next Generation te kunnen zijn?

Natuurlijk was het te verwachten dat er begonnen zou worden over de gameplay van de Wii. Een andere stelling is natuurlijk of de PS3 en de Xbox 360 qua gameplay genoeg vernieuwingen hebben. Raziel kwam met een reactie op de stelling waar ik me best bij kan aansluiten: Ik vind persoonlijk dat een console zich op elk punt moet verbeteren. Die wii zal best leuk worden, maar ik zie het niet echt als een volwaardige console. Een nieuwe controller mag geen excuus zijn voor slechtere graphics. Graphics zijn ook een onderdeel van games.

Natuurlijk waren er ook mensen die over de gameplay begonnen, zo kwam Yoshi met deze reactie: Het gaat gewoon puur om de games, en dat ziet er allemaal leuk uit. Overigens vind ik graphics ook niet het belangrijkst, maar dat is voor iedereen verschillend. Ik denk dat de Wii een succes wordt! En Z@3 Redrum met de volgende reactie Ik ga de Wii overigens wel aanschaffen waarschijnlijk. De Wii heeft geen goede graphics nodig, net als de DS dat niet nodig heeft. De manier van spelen is bij veel mensen als kenmerkend en opvallend en wordt als veel belangrijker gezien voor velen, ook wel door mij.

En Kont kwam met de volgende reactie: Maar Nintendo had toch al gemeld dat de Wii eigenlijk niet next-gen word? Maar dat maakt verder ook niet uit, graphics lijken op screens inderdaad vrij matig voor deze tijd, maar daar gaat t ook niet om bij de Wii. Het gaat daar meer om het plezier en de gameplay dan om de graphics en dat kan ik op zich wel waarderen. Zo af en toe is een minder mooie game met een hoog fun gehalte leuker dan een mooie game die je na 5 minuten spelen al verveeld. Maar ik denk dat t al bij al nog wel meevalt die graphics, het is natuurlijk niet de kwaliteit van PS3 of Xbox360 maar het kan er mee door en dat lijkt mij voldoende.

Natuurlijk hebben ze hier een goed punt. Ben het er dan ook wel mee eens, maar dat neemt niet weg dat het ontbreken van echt verbeterde graphics wel als een groot minpunt voor mij geld. Baal er dan af en toe ook wel van dat me DS Lite niet wat betere graphics tevoorschijn kan toveren, maar dat neemt niet weg dat ik erg tevreden ben met me DS. Zeker als je kijkt wat voor games er voor uitkomen. Al is het wel zo dat ik de Wii niet als een “mainconsole” zie, maar eerder als een console die ik er naast mijn Xbox 360 er bij zou nemen.

Baas kwam met een mooie conclusie voor de koffiepauze: Het ligt er een beetje aan wat je verstaat onder het begrip next-gen. Als je, zoals Raziel, vindt dat een console op elk punt moet worden verbeterd, dan is de Wii inderdaad geen next-gen console. Maar als je vindt dat niet op alle punten een grote verbetering merkbaar moet zijn en je de controller als een revolutie op het gebied van de gameplay ziet, dan is de Wii juist wel een next-gen console.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx