GeoHot heeft gesproken met PS3-engineers over hack

thumbnail

George ‘GeoHot’ Hotz, de jonge hacker die de PlayStation 3 het afgelopen jaar hackte, heeft een ontmoeting gehad met Sony om zijn methodiek te bespreken. Dat is bekend gemaakt via de Computerandvideogames. GeoHot publiceerde vorig jaar de root key van de PS3, waarmee de weg voor hacks open kwam te liggen. Sony sloeg terug en klaagde de hacker aan. Een maand na de rechtzaak bezocht Hotz echter Sony om te spreken met engineers van het concern.

Hij zou in een kamer vol PS3-engineers gesproken hebben over hoe hij het klaar heeft gekregen om toegang te verkrijgen tot de PS3-rootkey. Daarmee heeft Sony meer kennis gekregen om de console nog beter te kunnen beveiligen in de toekomst.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Yeah, me 2. Met de Vita zijn ze ook al goed op weg.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Toch maar eens het handboek voor beginnende hackers aanschaffen ; )

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Dus mensen, weer wat geleerd. Ga lekker dingen hacken met de kennis dat je voor miljoenen schade gaat aanrichten. En misschien neemt het bedrijf je wel aan als consulent of krijg je een vaste baan aangeboden als beveiliger of adviseur 🙄 Don’t get me wrong, er zijn hackers die goede bedoelingen hebben, maar hackers zoals deze gast hebben gewoon moedwillig voor tientallen miljoenen schade, zo niet meer aangericht en worden daarna met open armen onthaald door Sony. Zo moedig je mensen nog meer aan, deze gast heeft verder helemaal geen serieuze straf gekregen, en wordt nu waarschijnlijk zelfs betaald door… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Ik blijf van mening dat je het systeem nooit goed genoeg kunt beveiligen, er wordt altijd wel een manier gevonden om er toch in te komen.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx