GeForce RTX 40-series GPU’s brengen nieuwe Broadcastervoordelen

thumbnail

Deze week tonen we in de NVIDIA Studio opvallende nieuwe uitzendvoordelen en belichten we autodidactische livestreamer Nilson1489 – die zijn livestreams verbetert met behulp van AI en zijn GeForce RTX 4090 Desktop GPU.

GeForce RTX 40-series GPU’s bieden broadcasters nieuwe functies en technologie om hun livestreams te verbeteren:

 • AV1-streaming is nu geïntegreerd in Discord, waardoor het delen van schermen voor gebruikers met hardware die geschikt is voor AV1-decodering drastisch wordt verbeterd – of het nu gaat om livestreaming, online lessen of virtuele hangouts met vrienden – met scherpe, heldere beeldkwaliteit tot 4K-resolutie en 60 frames per seconde, zelfs voor mensen met een langzamere internetverbinding.
 • De achtste generatie NVIDIA-video-encoder ondersteunt AV1, zodat livestreams lijken alsof de bandbreedte met 40% is verhoogd – een flinke boost in beeldkwaliteit – in populaire broadcast-apps zoals OBS Studio.
 • De nieuwste 1.4 update voor NVIDIA Broadcast brengt nieuwe effecten Eye Contact en Vignette voor broadcasters om de kwaliteit van hun livestreams te verbeteren voor hun kijkers.
Livestreamer Nilson1489 heeft de vruchten geplukt van deze nieuwe broadcastfuncties. Hij streamt voornamelijk in OBS Studio, waar zijn nieuwe AV1 encoder en GeForce RTX 4090 GPU automatisch de bandbreedte en videokwaliteit verhogen, wat zorgt voor een betere visuele livestreamingkwaliteit over de hele linie en efficiëntere workflows.
 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx