Gebruik je Xbox 360 als tuner voor Internet-TV

thumbnail

Bill Gates heeft in een speech op de CES bekend weten te maken dat de Xbox 360 binnenkort gebruikt kan worden als tuner voor Internet TV in combinatie met IPTV van Microsoft. IPTV Edition zoals het genoemd wordt is een digitale TV-service die je kunt ontvangen met je breedband internetconnectie. Het is de bedoeling dat je de Xbox 360 als ontvanger gebruikt en via de console TV kunt bekijken. Ook zou het mogelijk zijn om op te nemen met de service van Microsoft. Naast het uitzenden van HD-uitzendingen kun je dus ook video on-demand bekijken. Een uitgebreide user-interface maakt het hiermee mogelijk om digitale opname te realiseren. Hoe dit echter precies in zijn werking zal gaan is niet helemaal duidelijk aangezien de 20 gig HDD van de Premium editie van de Xbox 360 nu niet bepaald veel te bieden zal hebben bij het opnemen van uitzendingen.

Verschillende providers in allerlei landen hebben al gekozen voor de IPTV Edition van Microsoft. Onder andere AT&T in de USA, BT Group PLC in Engeland, Deutsche Telekom in Duitsland, T-Online in Frankrijk en Swisscom in Zwitserland hebben er alle vertrouwen in dat het een succes wordt in de toekomst. Eind dit jaar zullen mensen uit de USA al van de mogelijkheid gebruik kunnen maken. Wanneer Europa ook de mogelijkheden mag ontvangen is niet exact bekend. Hier beneden zie je een video van hoe het er binnenkort ongeveer uit zal komen te zien met daaronder een screen:

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box